harc ms fáradtság: tipp, hogy segítsen aktívak maradjanak

Ez igaz: MS sap az energiaszintet, akkor is, ha megpróbál elegendő pihenés. De ez nem akadályozza meg, amit szeretsz csinálni. A megfelelő lépéseket tud adni a lendületet meg kell tölteni az időt a fontos dolgokat.

Van egy tervem. Menetrend a nap szerint mit tud az energiaszintet. Ha mindig elfárad délután, próbálj meg annyi történik, mint akkor reggel.

Ha lehet beállítani a munkarend, hogy az irodában korai és korai távozása – mielőtt még túl fáradt. Tedd a fontosabb munkákat először. Szakítani nagy feladatok kisebb is, hogy könnyebben kezelhető.

Pihenni. Ütemezése rendszeres szünetek visszaállítani az energia. Akkor sem, hogy csak néhány 10- 15 perces teljesítmény alvások vagy egy hosszabb, 1, 2 órás nap.

Csak ne NAP túl sokat. Lehet dobja ki az alvás menetrend, és tartsa meg éjjel.

Aktív maradjon. Lehet, hogy érzem magam, mint mászik a takarók, de próbáljuk mozog. Vegyünk egy rövid séta, vagy nem 15 perc jóga.

A testmozgás az egyik legjobb módja, hogy megverte a fáradtság. Ez így több energiát a nap folyamán, és segít jobban aludni éjjel. A rendszeres testmozgás is javítja az egyensúlyt. Soha gyakorolni annyira, hogy úgy érzi, kimerült, mert ez lesz a szervezet már vissza.

Az ideális fitness program MS egy mix a szív pumpáló aerobic és erősítő edzés. Mielőtt elkezded, beszéljen orvosával, hogy ellenőrizze, hogy a rutin, amit választott biztonságos az Ön számára.

Maradj laza. Hő és páratartalom lehet hozni a fáradtság. Ha elkezd lag, amikor a hőmérséklet emelkedik, bent, ahol ez légkondicionált. Vagy próbáld visel hűtő mellény. A leggyakoribb típus szigetelt zseb, hogy tartsa a kis jeges borogatást. Ön felett viselje a ruházatot, és ez megakadályozza, hogy hűlni néhány órát. Akkor is viselni hajpántok vagy Nyakpántok hogy ugyanazt a módszert használja.

Egyél az energia. Három nagy étkezés naponta húzhatja le, különösen, ha ők nehéz a zsírt, cukrot és szénhidrátot. Ehelyett eszik több kisebb étkezésre a nap folyamán, amelyek sok tápanyagot.

A teljes kiőrlésű gabonák, sovány fehérjét, mint a csirkemell vagy szeletelt pulyka, gyümölcsök és zöldségek mind ad több energiát.

Aludni jobb. Majd felébredsz tovább frissül, ha már volt egy szilárd 8 óra este. Annak érdekében, hogy a sodródás, próbáljon relaxációs technikák lefekvés előtt. Meditálj vagy hallgatni nyugtató zenét.

Ha izomgörcsök vagy kelljen menni a mosdóba gyakran tartsa meg éjjel, a kezelés segítségével pihenni zavartalan. És ha az álmatlanság továbbra is problémát jelent, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszereket, hogy segítsen aludni.

Segítség a szerzés körül. Ha az izmok fáj, vagy gyenge, akkor használja fel több energiát, ha mozog. Próbáld a nád, járóka, vagy robogó maradni mobil kevesebb erőfeszítéssel.

Szervezze. Módosítások az otthoni és a munkaterület, amely segít megőrizni az energiát. Foglalkozási terapeuta megmutatja, hogyan. Például vigye a mindennapi ételeket egy alsó polcon, így nem kell, hogy elérje őket. Tedd a ruhákat viselsz leggyakrabban egy könnyen kap-a fiókba.

Próbáld gyógyszert. Úgy vélik, hogy végső megoldásként, ha otthon kezeléseket nem működik. Modafinil (Provigil) és az amantadin (Symmetrel) nem FDA által jóváhagyott az fáradtság, de a vizsgálatok azt mutatják, ők segíthetnek.

Beszéljen orvosával. Néha fáradtság több mint egy SM tünet. Ez annak a jele lehet, hogy van olyan állapot, mint a depresszió vagy pajzsmirigy betegség. Néhány gyógyszer szedése is, hogy ha álmos.

Keresse fel orvosát, hogy megtudja, mi van mögötte a kimerültség. Lehet, hogy kap kezelt másik feltétel mellett MS vagy kapcsolót gyógyszerek nem teszik meg, mint fáradt.

Ról ről; Hirdessen U; Feltételek Us; Adatvédelmi Polic; Szponzor Polic; Lépjen kapcsolatba velünk

FORRÁS

Academy of Nutrition és Dietetikai: “Evés Boost Energy”.

Cleveland Clinic: “A fáradtság és a sclerosis multiplex.”

Sclerosis Multiplex Nemzetközi Alapítvány: “Fáradtság”.

Sclerosis Multiplex Társaság “kezelése és kezelése Fáradtság.”

National MS Society: “Fáradtság”.

University of Washington Orvostudományi: “A fáradtság és az MS.”

Multiple Sclerosis Association of America: “Hűtés és segítő berendezések.”

találnak