gyűszűvirág: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Dade Bergère, Holtak Bells, Digitális, Digitális Laineuse, Digitális Pourpre, Digitális PourprÃe, Digitalis lanata, Digitalis purpurea, Doigtier, Tündér Cap, Tündér Finger, gyűszűvirág, Gant-de-Bergère, Gant-de-Notre- Dame, GantelÃe, Ga ..; Lásd az összes nevet Dade Bergère, Holtak Bells, Digitális, Digitális Laineuse, Digitális Pourpre, Digitális PourprÃe, Digitalis lanata, Digitalis purpurea, Doigtier, Tündér Cap, Tündér Finger, gyűszűvirág, Gant-de-Bergère, Gant-de -Notre-Dame, GantelÃe, Gantière, Grande Digitális, Női gyűszű, az oroszlán szájába, lila gyűszűvirág, skót Mercury, Throatwort, boszorkány Bells, gyapjas gyűszűvirág; elrejtése nevek

Gyűszűvirág egy növény. Bár a növényi részeken, hogy növekszik a föld felett is használható gyógyszer, gyűszűvirág nem biztonságos az önálló gyógyszert. Minden alkatrész a növény mérgező; Vegyszerek vett gyűszűvirág használják, hogy egy vényköteles gyógyszer neve digoxin. Digitalis lanata a fő forrása a digoxin az Egyesült Államokban; Gyűszűvirág használják pangásos szívelégtelenség (CHF) és enyhíti a kapcsolódó folyadék-visszatartás (ödéma), szabálytalan szívverés, beleértve a pitvari fibrilláció és â € œflutter, â € asztma, epilepszia, a tuberkulózis, a székrekedés, a fejfájás és görcs. Azt is használt okoz hányást és sebgyógyításra és égések.

Gyűszűvirág vegyi anyagokat tartalmaz, amelyből a vényköteles gyógyszerek digoxin (Lanoxin) készül. Ezek a vegyi anyagok növelhetik az erejét szívizom-összehúzódások, módosítsa a pulzusszámot, és növeli a szív vért kimenet.

Valószínű Hatékony fo; Szabálytalan szívritmust (pitvarfibrilláció). Figyelembe gyűszűvirág szájon javulhat szabálytalan szívritmust, mint öszszehúzódásának; Pangásos szívelégtelenség (CHF). Figyelembe gyűszűvirág szájon javíthatja CHF és CHF kapcsolatos duzzanat; Elegendő bizonyíték fo; Asztma; Epilepszia; Tuberkulózis; Székrekedés; Fejfájás; Görcs; sebek; Burns; Okoz hányást; Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát gyűszűvirág e célra.

Gyűszűvirág nem biztonságos bárki hogy szájon nélkül tanácsadás és gondozás egy egészségügyi szakember. Vannak, akik különösen érzékenyek a toxikus mellékhatások gyűszűvirág és legyen különösen óvatos, hogy ne használja; Gyűszűvirág okozhat szabálytalan szívműködést és a halál. Jelei gyűszűvirág mérgezés közé gyomorpanaszok, kis szem tanulók, homályos látás, erős lassú pulzus, hányinger, hányás, szédülés, fokozott vizeletürítés, fáradtság, izomgyengeség és remegés, kábultság, zavartság, görcsök, ritmuszavaruk, és a halál. Hosszú távú használata gyűszűvirág vezethet toxikus tünetekről, beleértve a vizuális fényudvar, sárga-zöld látás és a gyomorrontás; Haláleset történt, amikor gyűszűvirág tévedett nadálytő; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Gyermekek: Figyelembe gyűszűvirág szájon valószínűleg VESZÉLYES gyermekek számára; Terhesség és szoptatás: gyűszűvirág nem biztonságos, ha a szájba az öngyógyítást. Ne használja; Szívbetegség: Bár gyűszűvirág hatásos bizonyos szívpanaszok, ez túl veszélyes az emberek használni a saját. Szívbetegség kell diagnosztizálni, kezelni és ellenőrizni egy egészségügyi szakember; Vesebetegség: Emberek Veseproblémával esetleg nem egyértelmű gyűszűvirág el a rendszer nagyon jól. Ez növeli az esélyét a gyűszűvirág felhalmozódását és a mérgezés.

Digoxin (Lanoxin) segít a szívverés erősebben. Digitalis is látszik, hogy hatással lehet a szív. Figyelembe digitálisz együtt digoxin növelheti a hatását a digoxin, és növeli a mellékhatások kockázatát. Ne szedje a digitálisz szed digoxin (Lanoxin) anélkül, hogy beszélne orvosával.

Digitalis hatással lehet a szív. A kinin is befolyásolhatja a szívműködést. Figyelembe kinin együtt digitálisz okozhat súlyos szívproblémák.

Digitalis hatással lehet a szív. Egyes antibiotikumok növelhetik mennyit digitálisz a test elnyeli. Növekvő mennyit digitálisz a test elnyeli növelheti a hatásait és mellékhatásait digitálisz; Néhány nevezett antibiotikumok makrolid antibiotikumok közé tartoznak az eritromicin, azitromicin, és a klaritromicin.

Figyelembe néhány antibiotikumok tetraciklinek Digitálisszal növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét származó digitálisz; Néhány tetraciklinek közé demeklociklin (Declomycin), minociklin (Minocin) és a tetraciklin (Achromycin).

Digitalis hatással lehet a szív. A szív használ kálium. Hashajtók nevű stimuláns hashajtók csökkenhet a kálium szintje a szervezetben. Alacsony káliumszint növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét származó digitálisz; Néhány stimuláns hashajtók közé tartoznak biszakodil (Correctol, Dulcolax), Cascara, ricinusolaj (buborékoltatás), szenna (Senokot), és mások.

Digitalis hatással lehet a szív. “Víz pirula” csökkentheti a kálium a szervezetben. Alacsony káliumszint is befolyásolhatja a szív és növeli a mellékhatások is digitálisz; Egyes “víz tabletták”, hogy lehet lebontó kálium közé klórtiazid (diuril), klórtalidon (Thalitone), furoszemid (Lasix), a hidroklorotiazid (HCTZ, hidrodiuril, mikrozid), és mások.

A megfelelő adag gyűszűvirág számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok gyűszűvirág. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Guerrero JA, Lozano ML, Castillo J, et al. A flavonoidok gátolják a thrombocyta-funkció révén kötődnek az tromboxán A2 receptor. J Haemost 200; 3 (2): 369-376.

Johnson JA, Lalonde RL. Pangásos szívelégtelenség. Eds. DiPiro JT, et al. Farmakoterápiai harmadik ed. Stamford: Appleton and Lange, 1997.

Agarwal, C., Tyagi, A., és Agarwal, R. Galluszsav okozza inaktiváló foszforilációja CDC25A / cdc25C-cdc2 keresztül ATM-Chk2 aktiválás, ami a sejtciklus és apoptózist indukál humán prosztata karcinóma DU145 sejteket. Mol.Cancer Ther 200; 5 (12): 3294-3302.

ALDRICH, B. J., FRITH, M. L., Wright, S. E. papír kromatográfiás kimutatására új alkotórésze Digitalis lanata. J Pharm.Pharmacol. 195; 8 (12): 1042-1049.

Bassoli, BK, Cassolla, P., Borba-Murad, GR, Constantin, J., Salgueiro-Pagadigorria, CL, Bazotte, RB, da Silva, RS, és de Souza, HM Klorogénsav csökkenti a plazma glükóz csúcs a szóbeli glükóztolerancia-teszt: hatást gyakorol a máj glükóz felszabadulását és vércukor. Cell Biochem.Funct. 200; 26 (3): 320-328.

Bessen, H. A. terápiás és toxikus hatások digitálisz: William Withering, 1785 J.Emerg.Med. 198; 4 (3): 243-248.

Brewer, L. A., III. A hibás szívizomban. Történelmi feljegyzések. Am.J Surg. 198; 147 (6): 712-718.

Tarka, H., RIGBY, G., és Sharma S. N. Az assay tinktúra digitálisz és a meghatározást az összetevők a Digitalis faj. J Pharm.Pharmacol. 195; 7 (11): 942-953.

Brunton, T. L. és Tunnicliffe, F. W. az oka a Rise of Vérnyomásmérő által termelt Digitalis. J Physiol 10-19-189; 20 (4-5): 354-363.

Brustbauer, R. és Wenischben, C. [Bradycardiac pitvarfibrilláció elfogyasztása után gyógytea]. Dtsch.Med Wochenschr. 7-25-199; 122 (30): 930-932.

Chen, C. Y., Peng, W. H., Tsai, K. D., és Hsu, S. L. Luteolin elnyomja a gyulladást-asszociált gén expressziójának gátlásával NF-kappaB és AP-1 aktiváció útvonal egér alveoláris makrofágokban. Life Sci 11-30-200; 81 (23-24): 1602-1614.

Chen, T. G., Lee, J. J., Lin, K. H., Shen, C. H., Chou, D. S., és Sheu, J. R. Antiplatelet aktivitását kávésav fenetil-észter közvetíti egy ciklikus GMP-függő útvonalat a humán vérlemezkék. Chin J Physiol 6-30-200; 50 (3): 121-126.

Chiang, C. T., módon, T. D., és Lin, J. K. Szenzibilizáló HER2-t túlzott mértékben a rákos sejtek luteolin-indukált apoptózis révén elnyomja P21 (WAF1 / Cip1) expressziós a rapamicinnel. Mol.Cancer Ther 200; 6 (7): 2127-2138.

Chlopcikova, S., Psotova, J., Miketova, P., Sousek, J., Lichnovsky, V., és Simanek, V. kemoprotektív hatása flavonoidok az antraciklin által kiváltott toxicitás patkány szívizomsejtek. Part II. kávésav, klorogénsav és rozmaringsav tartalom. Phytother.Res. 200; 18 (5): 408-413.

Choi, E. M. modulátor hatásai luteolin a osteoblastikus funkció és a gyulladásos mediátorok osteoblast MC3T3-E1 sejteket. Cell Biol.Int 200; 31 (9): 870-877.

Critchfield, J. W., Butera, S. T., és az emberek, T. M. gátlása HIV aktiválás látensen fertőzött sejtek által flavonoid vegyületekkel. AIDS Res.Hum.Retroviruses 1-1-199; 12 (1): 39-46.

de Man, E. és Peeke, H. V. Diétás ferulasav, biochaninéhoz A, és gátolja a reproduktív viselkedés japán fürj (Coturnix coturnix). Pharmacol.Biochem.Behav. 198; 17 (3): 405-411.

Dickstein, E. S. és Kunkel, F. W. gyűszűvirág tea mérgezés. Am.J Med 198; 69 (1): 167-169.

Erdogan, A., Most, AK, Wienecke, B., Fehsecke, A., Leckband, C., Voss, R., vöcsök, MT, Tillmanns H. Schaefer, CA, és Kuhlmann, CR apigenin-indukált nitrogén -oxid termelés magában foglalja a kalcium-aktivált káliumcsatornákat, és felelős a antiangiogén hatást. J Thromb.Haemost. 200; 5 (8): 1774-1781.

Erlenkamp, ​​S., Gretzer, B., Zillikens, S., Glitsch, Hg, Pusch H., Staroske, T., és Welzel, P. Na + / K + pumpa gátlását és pozitív inotrop hatását digitoxigenin és néhány C-22 szubsztituált származékok a juhok szívgyógyszerek. Naunyn Schmiedebergs Arch.Pharmacol. 199; 357 (1): 54-62.

Faried, A., Kurnia, D., Faried, LS, Usman, N., Miyazaki, T., Kato, H., és Kuwano, H. Rákellenes hatását galluszsav izolált indonéz gyógynövény, Phaleria macrocarpa (Scheff. ) Boerl, az emberi rákos sejtvonal. Int J Oncol. 200; 30 (3): 605-613.

Fernandez-Martinez, E., Bobadilla, RA, Morales-Rios, MS, Muriel, P., és Perez-Alvarez, VM transz-3-fenil-2-propénsav (fahéjsav) származékai: szerkezet-hatás összefüggés, mint májvédő szerek. Med Chem. 200; 3 (5): 475-479.

Friedman, P. L. és Smith, T. W. gyűszűvirág és Fab immunológiai megközelítések digitálisz mérgezés. Int.J.Cardiol. 198; 3 (2): 237-240.

Fujii, Y., Ikeda, Y., és Yamazaki, M. Nagy teljesítményű folyadékkromatográfiás meghatározása másodlagos szívglikozidok a Digitalis purpurea levelek. J Chromatogr. 10-6-198; 479 (2): 319-325.

Fudzsikavával, T., Yamaguchi, A., Morita, I., Takeda, H., és Nishibe, S. védő hatását Acanthopanax senticosus Harms Hokkaido és alkatrészeinek gyomorfekély visszafogott hideg vízben hangsúlyozta patkányokban. Biol.Pharm.Bull. 199; 19 (9): 1227-1230.

Gering-Ward, B. és Junior, P. [Új alkotórésze Penstemon digitalis]. Planta Med 198; 55 (1): 75-78.

Gerova, M., Kristek, F., Cacanyiova, S., és Cebova, M. acetil-kolin és a bradikinin fokozza hipotenzió és funkcióját befolyásoló átalakított vezetéken artériák SHR és SHR kezeljük nitrogén-oxid donorok. Braz.J Med Biol.Res. 200; 38 (6): 959-966.

Goldman, P. növényi gyógyszer ma és a gyökerek a modern farmakológia. Ann.Intern.Med 10-16-200; 135 (8 Pt 1): 594-600.

Granado-Serrano, AB, Martin, MA, Izquierdo-Pulido, M., Goya, L., Bravo, L., és Ramos, S. molekuláris mechanizmusai (-) – epikatekin és a klorogénsav a szabályozás az apoptotikus és túlélési / proliferáció útjainak egy humán hepatóma sejtvonal. J Agric.Food Chem. 3-7-200; 55 (5): 2020-2027.

Guerrero, JA, Navarro-Nunez, L. Lozano, ML, Martinez, C., Vicente, V., Gibbins, JM, és Rivera, J. flavonoidok gátolják a vérlemezkék TXA (2) jelátviteli és antagonizálhatják TXA (2) receptorok (TP) a vérlemezkékben és simaizom sejteket. Br.J Clin.Pharmacol. 200; 64 (2): 133-144.

HARKISS, K. ​​J. és RIGBY, G. J. Vizsgálatot alkotórészeinek Digitalis purpurea. J Pharm.Pharmacol. 195; 10 (4): 228-236.

HARKISS, K. ​​J. és RIGBY, G. J. Ellenáramú szétválasztása alkotórésze Digitalis purpurea. J Pharm.Pharmacol. 195; 10 (4): 237-241.

Hauptman, P. J. és Kelly, R. A. Digitalis. Circulation 3-9-199; 99 (9): 1265-1270.

Hazan, R., Levine, A., és Abeliovich, H. Benzoesav, gyenge szerves sav élelmiszer tartósítószerként fejt ki sajátos hatást gyakorolnak sejtek membrán-kereskedelem utak Saccharomyces cerevisiae-ben. Appl.Environ.Microbiol. 200; 70 (8): 4449-4457.

Hollman, A. gyógyszerek pitvarfibrilláció. Digoxin származik Digitalis lanata. BMJ 4-6-199; 312 (7035): 912.

Howdieshell, T. R., Gay, M., DiPiro, J. T., Mooney, S., Duvall, R., Eckles, S., és Baisden, R. Heparin versus citrát regionális antikoaguláns alatt autotranszfúziós egy sertés intraabdominális vérzés modell. Am.Surg. 199; 63 (11): 1014-1018.

Hsu, C. L. és a jen, G. C. hatása galluszsav magas zsírtartalmú diéta okozta dyslipidaemia, hepatosteatosis és az oxidatív stressz patkányokban. Br.J Nutr 200; 98 (4): 727-735.

Hung, C. C., Tsai, W. J., Kuo, L. M., és Kuo, Y. H. értékelése kávésav amid analógok, mint anti-vérlemezke-aggregáció és az anti-oxidatív szerek. Bioorg.Med Chem. 3-1-200; 13 (5): 1791-1797.

Iwai, K., Kim, M. Y., Onodera, A., és Matsue, H. élettani hatásai és az aktív összetevők Viburnum dilatatum Thunb gyümölcsök oxidatív stressz. Biofactors 200; 21 (1-4): 273-275.

Jiang, H., Xia, Q., Wang, X., Song, J., Bruce, I. C. Luteolin indukál vasorelaxion patkány mellkasi aorta keresztül kalcium- és kálium-csatornák. Pharmazie 200; 60 (6): 444-447.

Jowett, N. I. gyűszűvirág mérgezés. Hosp.Med 200; 63 (12): 758-759.

Jung JE, Kim, HS, Lee, CS, Park, DH Kim, YN, Lee, MJ, Lee, JW, Park, JW, Kim, MS, Ye, SK és Chung, MH kávésav és szintetikus származéka CADPE elnyomja a tumor angiogenezis gátlásával STAT3-mediált VEGF expresszióját humán vese-karcinóma sejtekben. Karcinogenezis 200; 28 (8): 1780-1787.

Kerr, D. J., Elliott, H. L. és Hillis, W. S. epilepsziás rohamok és EEG-rendellenességek megnyilvánulása, a digoxin toxicitás. Br.Med J (Clin.Res.Ed) 1-16-198; 284 (6310): 162-163.

Kim, MJ, Choi, SJ, Lim, ST, Kim, HK, MEH, HJ, Kim, EK, június, WJ, Cho, HY, Kim, YJ és Shin, DH ferulasav kiegészítés segítségével megelőzhető a trimetil-indukált kognitív deficitek egerekben. Biosci.Biotechnol.Biochem. 200; 71 (4): 1063-1068.

Kim, SH, június, CD, Suk, K., Choi, BJ, Lim, H., Park, S. Lee, SH, Shin, HY, Kim, DK, és Shin, TY Galluszsav gátolja a hisztamin felszabadulását, és pro -inflammatory citokin termelést hízósejtekből. Toxicol.Sci 200; 91 (1): 123-131.

Krikler, D. M. gyűszűvirág, “Az öregasszony Shropshire” és William Withering. J Am.Coll.Cardiol. 198; 5 (5 Suppl A): 3A-9A.

Kroes, B. H., van den Berg, A. J., Quarles van Ufford, H. C., van Dijk, H., és Labadie, R. P. Gyulladásgátló aktivitás galluszsav. Planta Med 199; 58 (6): 499-504.

Lacassie, E., Marquet, P., Martin-Dupont, S., Gaulier, J. M., és Lachatre, G. A nem halálos kimenetelű esetén mérgezés gyűszűvirág, dokumentált útján folyadékkromatográfia-electrospray-tömegspektrometriával. J Forensic Sci 200; 45 (5): 1154-1158.

Lee, T. C. Van Gogh látást. Digitálisz-mérgezés? JAMA 2-20-198; 245 (7): 727-729.

Lee, W. J., Chen, W. K., Wang, C. J., Lin, W. L., és Tseng, T. H. apigenin gátolja a HGF-mozdítani invazív növekedés és metasztázis bevonásával blokkoló PI3K / Akt útvonal-és béta-4 integrin funkció MDA-MB-231 mellrák sejteket. Toxicol.Appl.Pharmacol. 1-15-200; 226 (2): 178-191.

Liu, A. L., Liu, B., Qin, H. L. Lee, S. M., Wang, Y. T. és Du, G. H. Anti-influenzavírus tevékenységét származó flavonoidok a gyógynövény Elsholtzia rugulosa. Planta Med 200; 74 (8): 847-851.

Losi, G., Puia, G. Garzon, G., de Vuono, M. C. és Baraldi, M. apigenin modulálja GABAerg transzmisszió és tenyésztett kérgi neuronok. Eur.J Pharmacol. 10-11-200; 502 (1-2): 41-46.

Lovkova, M. I., Buzuk, G. N., Sokolova, S. M., Kliment’eva, N. I., Ponomareva, S. M., Shelepova, O. V. és Vorotnitskaia, I. E. [Gyógynövények – sűrítők krómot. A szerepe a króm alkaloid metabolizmus]. Izv.Akad.Nauk Ser.Biol. 199; (5): 552-564.

LUGT, C. B. és Noordhoek-Ananiás L. mennyiségi fluorimetriás meghatározása a fő szívglikozidok a Digitalis purpurea levelek. Planta Med 197; 25 (3): 267-273.

Maixent, J. M., Fenard, S., és Kawamoto, R. M. szöveti lokalizáció aktív Na, K-ATP-áz izoenzimek meghatározása által a profilját gátlási ouabain, a digoxin, digitoxigenin és LND 796, egy új amino-szteroid szívműködést. J Recept.Res. 199; 11 (1-4): 687-698.

Mamiya, T., Kise, M., és Morikawa, K. ferulinsav legyengített kognitív deficitek és növekedése karbonil fehérjék által indukált butionin-szulfoximin egerekben. Neurosci.Lett. 1-10-200; 430 (2): 115-118.

Markaverih, B. M. és Gregory, R. R. előzetes értékelése luteolin mint affinitásiigandum II-es típusú ösztrogén – kötőhelyek patkány uterus nukleáris kivonatok. Szteroidok 199; 58 (6): 268-274.

Mitchell, G. megsárgult a gyűszűvirág. Aust.Fam.Physician 199; 22 (6): 997-999.

Miyatake, K., OKANO, A., HOJI, K., és MIKI, T. Tanulmányok a alkotórésze Digitalis purpurea L. II. Papír megoszlási kromatográfia kardioglükozidok származó digitalis magokat. Pharm.Bull. 195; 5 (2): 157-163.

Miyatake, K., OKANO, A., HOJI, K., és MIKI, T. Tanulmányok a alkotórésze Digitalis purpurea L. III. Gitostin új szívműködést glikozid származó digitalis magokat. Pharm.Bull. 195; 5 (2): 163-167.

Navarro-Nunez, L. Lozano, ML, Palomo, M., Martinez, C., Vicente, V., Castillo, J., Benavente-Garcia, O., Diaz-Ricart, M., Escolar, G., és Rivera, J. apigenin gátolja a vérlemezkék tapadását és trombus képződés és szinergista aszpirin fűződik az arachidonsav út. J Agric.Food Chem. 5-14-200; 56 (9): 2970-2976.

Odontuya, G., Hoult, J. R., és Houghton, P. J. Szerkezet-aktivitás kapcsolat gyulladásgátló hatása luteolin és az abból glikozidok. Phytother.Res. 200; 19 (9): 782-786.

Oh, J. W., Lee, J. Y., Han, S. H., Hold, Y. H., Kim, Y. G., Woo, E. R., és Kang, K. W. hatásai phenylethanoid glikozidok Digitalis purpurea L. az expresszió indukálható nitrogén-oxid-szintáz. J Pharm.Pharmacol. 200; 57 (7): 903-910.

Oishi, A., Miyamoto, K., Kashii, S., és Yoshimura, N. photopsia mint a megnyilvánulása digitálisz toxicitás. Can.J Ophthalmol. 200; 41 (5): 603-604.

OKANO, A. Tanulmányok alkotórésze Digitalis purpurea L. VI. Glucodigifucoside, egy új, szívműködést glikozid. Pharm.Bull. 195; 5 (3): 272-276.

OKANO, A. Tanulmányok alkotórésze Digitalis purpurea L. VII. Enzimatikus lebontása glucodigifucoside. Pharm.Bull. 195; 5 (3): 279-282.

OKANO, A. Tanulmányok alkotórésze Digitalis purpurea L. VIII. Elszigeteltségének neogitostin új szívműködést glikozid. Chem.Pharm.Bull. (Tokyo) 195; 6 (2): 173-177.

OKANO, A., HOJI, K., MIKI, T., és Miyatake, K. Tanulmányok alkotórésze Digitalis purpurea L. IV. Enzimatikus lebontása gitostin. Pharm.Bull. 195; 5 (2): 167-171.

OKANO, A., HOJI, K., MIKI, T., és Miyatake, K. Tanulmányok alkotórésze Digitalis purpurea L. V. Az acetát bizonyos szívműködést glikozidok. Pharm.Bull. 195; 5 (2): 171-176.

Omvik, P. [gyűszűvirág mérgezés]. Tidsskr.Nor Laegeforen. 5-30-198; 101 (15): 949-950.

Ozaki, Y. gyulladáscsökkentők hatása tetramethylpyrazine és ferulinsav. Chem.Pharm.Bull. (Tokyo) 199; 40 (4): 954-956.

Pakrashi, A. és Pakrasi, P. Antifertility hatékonyságát a növény Aristolochia indica Linn egér. Fogamzásgátlás 197; 20 (1): 49-54.

Pakrashi, A., Kabir, S. N., és Ray, H. 3- (4-hidroxi-fenil) -2-propénsav – egy reproduktív inhibitor hím patkányokban. Fogamzásgátlás 198; 23 (6): 677-686.

Panda, S. és Kar, A. apigenin (4 ‘, 5,7-trihydroxyflavone) szabályozza a hyperglykaemia, a pajzsmirigy diszfunkció és lipidperoxidáció alloxan indukálta diabeteses egerekben. Pharm Pharma 200; 59 (11): 1543-1548.

Qiusheng, Z., Xiling, S., Xubo, Meng, S., és Changhai, W. védő hatása luteolin-7-glükozid ellen máj által okozott kárt a szén-tetraklorid patkányokban. Pharmazie 200; 59 (4): 286-289.

Ramlakhan, S. L. és Fletcher, A. K. Ez történhetett volna Van Gogh: egy esetben halálos lila gyűszűvirág mérgezés és irodalmi áttekintés. Eur.J Emerg.Med 200; 14 (6): 356-359.

Rathore, S. S., Wang, Y., és Krumholz, H. M. nemi alapú különbségek a hatás a digoxin a szívelégtelenség kezelése. N.Engl.J Med 10-31-200; 347 (18): 1403-1411.

Gazdag, S. A., Libera, J. M., és Locke, R. J. kezelése gyűszűvirág kivonat mérgezés digoxin-specifikus Fab fragmentumok. Ann.Emerg.Med 199; 22 (12): 1904-1907.

Riehle, M., Bereiter-Hahn, J., és Boller, B. hatásai ouabain és digitoxin a légzését csirke embrió szívizomsejtek tenyészetben. Arzneimittelforschung. 199; 41 (4): 378-384.

Sim, GS, Lee, BC, Cho, HS, Lee, JW, Kim, JH, Lee, DH Kim, JH, Pyo, HB, Hold, DC, Ó, KW, Yun, YP, és Hong, JT Structure tevékenység kapcsolata antioxidatív tulajdonsága flavonoidok és gátló hatást a mátrix metalloproteináz aktivitás UVA-besugárzott humán dermális fibroblasztok. Arch.Pharm.Res. 200; 30 (3): 290-298.

Simpkiss, M. és Holt, D. Digitalis mérgezés miatt véletlen lenyelése gyűszűvirág levelek. Ther.Drug Monit. 198; 5 (2): 217.

Slifman, N. R., Obermeyer, W. R., Aloi, B. K., Musser, S. M., Correll, W. A., Jr., Cichowicz, S. M., Betz, J. M. és Szerelem, L. A. szennyeződése botanikai étrend-kiegészítők Digitalis lanata. N.Engl.J.Med. 9-17-199; 339 (12): 806-811.

Smith, T. W., Antman, E. M. Friedman, P. L., Blatt, C. M., és Marsh, J. D. Szívglikozidok: mechanizmusok és megnyilvánulásai toxicitás. Part III. Prog.Cardiovasc.Dis. 198; 27 (1): 21-56.

Sri, Balasubashini M., Rukkumani, R., és Menon, V. P. védő hatását ferulasav a hyperlipidaemiás diabéteszes patkányokban. Acta Diabetol. 200; 40 (3): 118-122.

Srinivasan, M., Rukkumani, R., Ram, Sudheer A. és Menon, V. P. ferulasav, természetes védő ellen szén-tetraklorid okozta toxicitást. Fundam.Clin.Pharmacol. 200; 19 (4): 491-496.

Srinivasan, M., Sudheer, A. R. és Menon, V. P. ferulasav: terápiás potenciál révén antioxidáns tulajdonsága. J Clin.Biochem.Nutr 200; 40 (2): 92-100.

Stenkvist, B. Van digitálisz terápia emlő carcinoma? Oncol.Rep. 199; 6 (3): 493-496.

Szkolnicka, B., Satora, L., Morawska, J., és Szpak, D. [kardiotoxikus növények]. Przegl.Lek. 200; 62 (6): 621-623.

Takeda, H., Tsuji, M., Inazu, M., Egashira, T., és Matsumiya, T. rozmarinsav és kávésav termény antidepresszív-szerű hatás a kényszerített úszás teszt egerekben. Eur.J Pharmacol. 8-9-200; 449 (3): 261-267.

Takeda, H., Tsuji, M., Miyamoto, J., Masuya, J., Iimori, M., és Matsumiya T. kávésav termel antidepressive- és / vagy szorongásoldó-szerű hatások keresztül közvetett moduláció az alfa 1A- adrenoceptor rendszer egerekben. Neuroreport 5-23-200; 14 (7): 1067-1070.

Thierry, S., Blot, F., Lacherade, J. C, Lefort, Y., Franzon, P., és Brun-Buisson, C. mérgezés gyűszűvirág kivonat: kedvező alakulása nélkül Fab fragmensek. Intenzív Care Med 200; 26 (10): 1586.

Tormakangas, L., Vuorela, P., Saario, E., Leinonen, M., Saikku, P., és Vuorela H. In vivo akut Chlamydia pneumoniae fertőzés a flavonoidok kvercetin és luteolin és egy alkil-gallát, oktil- gallátot, egy egérmodellben. Biochem. 10-15-200; 70 (8): 1222-1230.

Uozaki, M., Yamasaki, H., Katsuyama, Y., Higuchi, M., Higuti, T., és Koyama, A. H. antivirális hatását Oktilgallát ellen DNS és RNS vírusok. Antiviral Res. 200; 73 (2): 85-91.

Wade, O. L. Digoxin 1785-1985. I. Kétszáz évvel a digitálisz. J.Clin.Hosp.Pharm. 198; 11 (1): 3-9.

Warth, A. D. hatásmechanizmusa benzoesav on Zygosaccharomyces bailii: hatások glikolitikus metabolit szintek, az energiatermelés, és intracelluláris pH-ját. Appl.Environ.Microbiol. 199; 57 (12): 3410-3414.

Wiegrebe, H. és Wichtl, M. Nagy teljesítményű folyadék-kromatográfiás meghatározása cardenolides a Digitalis után távozik szilárd fázisú extrakcióval. J Chromatogr. 2-5-199; 630 (1-2): 402-407.

Xu, L. N., Xu, D. C, Zhang, B. J., és Wang, R. L. [Tanulmányok mechanizmusa a gátló hatással, nátrium ferulate – hatása a TXA2 / PGI2 egyensúly]. Zhongguo Yi.Xue.Ke.Xue.Yuan Xue.Bao. 198; 6 (6): 414-417.

Yaginuma, M., Orimo, S., Kurosawa, T., Arai, M., és Hiyamuta, E. [Izomgyengeség a felkar utolsó harmadában beadását digitalis]. Rinsho Shinkeigaku 198; 28 (3): 338-341.

Yamasaki, H., Uozaki, M., Katsuyama, Y., Utsunomiya, H., Arakawa, T., Higuchi, M., Higuti, T., és Koyama, AH, antivirális hatását Oktilgallát influenza elleni és más RNS-vírusok . Int J Mol.Med 200; 19 (4): 685-688.

Yasuda, T., Takasawa, A., Nakazawa, T., Ueda, J., és Ohsawa, K. gátló hatása a vizelet metabolitok a vérlemezke-aggregációt követően orálisan Shimotsu-to, a hagyományos kínai orvoslás, a patkányoknak. J Pharm.Pharmacol. 200; 55 (2): 239-244.

Yin, Z. Z., Zhang, L. Y., és Xu, L. N. [A hatás a Dang-GUI (Angelica sinensis) és annak összetevő ferulinsav patkány vérlemezke-aggregáció és felszabadulását az 5-HT (szerző transl)]. Yao Xue.Xue.Bao. 198; 15 (6): 321-326.

Zhang, Y. H., Park, Y. S., Kim, T. J., Fang, L. H., Ahn, H. Y., Hong, J. T., Kim, Y., Lee, C. K. és Yun, Y. P. endothel-függő vazorelaxáns és antiproliferatív hatásait apigenin. Gen.Pharmacol. 200; 35 (6): 341-347.

Zuo, G. Y., Li, Z. K., Chen, L. R., és Xu, X. J. In vitro anti-HCV tevékenységét kőtörő melanocentra és a hozzá kapcsolódó polifenolvegyületeket. Antivir.Chem.Chemother. 200; 16 (6): 393-398.

Burnham TH, ed. Kábítószer Tények és összehasonlítások, havonta frissítik. Tények és összehasonlítások, St. Louis, MO.

Chang CJ, Chiu JH, Tseng LM, et al. Moduláció HER2 expresszió ferulinsav humán mellrák MCF7 sejteket. Eur J Clin Invest 200; 36: 588-96.

Chung TW, Hold SK, Chang YC, et al. Újszerű és terápiás hatását kávésav és kávésav-fenil-észter a hepatocarcinoma sejtek teljes visszafejlődését hepatoma növekedés és anyagcsere kettős mechanizmus. FASEB J 200; 18: 1670-1681.

De Smet PAGM, Keller K, Hansel R, Chandler RF, szerk. Mellékhatások Herbal Drugs 1. Verlag, Berlin: Springer, 1992.

Dorsch, W., Bittinger, M., Kaas, A., Muller, A., Kreher, B., és Wagner, H. antiasztmatikus hatása galphimia glauca, galluszsav, és rokon vegyületek megakadályozzák az allergének és vérlemezke-aktiváló faktor -indukált bronchiális elzáródás, valamint a bronchiális hiperreaktivitás tengerimalacoknál. Int Arch Allergy Immunol. 199; 97 (1): 1-7.

Foster S, Tyler VE. Tyler Őszinte gyógynövény, 4. kiadás., Binghamton, NY: Haworth Herbal Press, 1999.

Gossel TA, Bricker JD. Alapelvei Klinikai Toxikológiai. New York, NY: Raven Press, 1994.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió