Gyulladásos Mellrák

Mi gyulladásos mellrák?

Milyen tünetei vannak a gyulladásos mellrák?

Hogyan gyulladásos emlőrák?

Hogyan gyulladásos mellrák kezelni?

Mik a kilátások betegek gyulladásos mellrák?

Mi a klinikai vizsgálatok állnak a nők számára a gyulladásos mellrák?

Mi gyulladásos mellrák?

Gyulladásos emlőrák egy ritka és nagyon agresszív betegség, amely a rákos sejtek blokkolni nyirokerek a bőr a mell. Ez a típusú emlőrák az úgynevezett “gyulladásos”, mert a mell gyakran úgy néz ki, duzzadt és vörös, vagy gyulladt.

Gyulladásos emlőrák ritka, számviteli 1-5 százaléka az összes diagnosztizált emlőrákok az Egyesült Államokban. A legtöbb gyulladásos emlőrákok invazív ductalis carcinoma, ami azt jelenti, hogy fejlődött ki a sejtekből, hogy a vonal tejjáratot a mell, majd terjedt túl a csatornákat.

Gyulladásos mellrák gyorsan romlik, gyakran hetek vagy hónapok. A diagnózis, a gyulladásos emlőrák vagy a szakaszban a III vagy IV-betegség, attól függően, hogy a rákos sejtek terjedését csak a közeli nyirokcsomók vagy más szövetekben is.

További jellemzők a gyulladásos emlőrák tartalmazzák a következőket

Mint más típusú emlőrák, a gyulladásos emlőrák is előfordulhat férfiak, de általában idősebb korban, mint a nőknél.

Milyen tünetei vannak a gyulladásos mellrák?

Tünetei gyulladásos emlőrák közé duzzanat (ödéma) és bőrpír (eritéma), amelyek befolyásolják egy harmadik vagy több, a mell. A bőr a mell is megjelenhet rózsaszín, vöröses lila, vagy sérült. Ezen túlmenően, a bőr lehet gerincek vagy úgy tűnik, kimagozott, mint a bőr egy narancs (ún Peau d’narancs). Ezek a tünetek által okozott építmény a folyadék (nyirok) a bőrben a mell. Ez a folyadék felhalmozódása okozza, a rákos sejtek blokkolt nyirokerek a bőrön, megakadályozza a normális áramlását nyirok a szövetet. Előfordul, hogy a mell tartalmazhat egy szilárd tumor, amely érezhető során fizikális vizsgálat, de gyakrabban a daganat nem érezhető.

Egyéb tünetek gyulladásos mellrák: gyors növekedés a mell mérete; érzetek nehézség, égő, vagy érzékenység a mell; vagy mellbimbó, hogy fordított (befelé). Duzzadt nyirokcsomók is jelen lehetnek a kar, közel a kulcscsont, vagy mindkettő.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a tünetek is lehet jelei más betegségek vagy állapotok, mint például egy fertőzés, sérülés, vagy más típusú emlőrák, amely lokálisan előrehaladott. Emiatt, a nők a gyulladásos emlőrák gyakran késleltetett diagnózis a betegség.

Hogyan gyulladásos emlőrák?

Gyulladásos emlőrák nehéz lehet diagnosztizálni. Gyakran, nincs dudor hogy érezhető során fizikális vizsgálat vagy látott egy szűrővizsgálat mammogram. Ezen túlmenően, a legtöbb nő diagnosztizáltak gyulladásos emlőrák sűrű mellszövet, ami a rák kimutatására egy szűrővizsgálat mammogram nehezebb. Továbbá, mivel a gyulladásos mellrák annyira agresszív, akkor felmerülhet a menetrend szűrés mammográfia és a haladás gyorsan. A tünetek a gyulladásos emlőrák vélhetnek azoknak tőgygyulladás, amely egy fertőzés, a mell, vagy egy másik formája a lokálisan előrehaladott emlőrák.

Ahhoz, hogy megakadályozza a diagnózist és a választás a legjobb kúra, egy nemzetközi szakértői bizottság iránymutatást tett közzé arról, hogyan orvosok diagnosztizálni és színpadi gyulladásos mellrák helyesen. Az ajánlások az alábbiakban foglaljuk össze.

Minimális diagnózis kritériumainak gyulladásos emlőrák tartalmazzák a következőket

További vizsgálata szövetet az érintett mell tartalmaznia kell tesztelés, hogy ha a rákos sejtek hormon receptorok (az ösztrogén és progeszteron receptorok), vagy ha nagyobb, mint a normál mennyiségű HER2 gén és / vagy a HER2-protein (HER2-pozitív emlőrák ).

Képalkotás és staging vizsgálatok közé tartozik a következő

Megfelelő diagnózis és stádium gyulladásos mellrák segít az orvosoknak fejleszteni a legjobb kezelési tervet, és megbecsülik a várható eredmény a betegség. Diagnosztizált betegek gyulladásos mellrák érdemes konzultálni egy orvos, aki specializálódott ezt a betegséget.

Hogyan gyulladásos mellrák kezelni?

Gyulladásos emlőrák általában kezelni először szisztémás kemoterápia segítségével csökken a daganat, majd műtéti eltávolítása a daganat, majd sugárkezelés. Ez a megközelítés a kezelés az úgynevezett multimodális megközelítés. A vizsgálatok azt találták, hogy a nők a gyulladásos emlőrák, akik kezelt multimodális megközelítés jobb válaszok terápia és hosszabb túlélést. Alkalmazott kezelések multimodális megközelítés között lehetnek az alábbiakban ismertetjük.

Mik a kilátások betegek gyulladásos mellrák?

A prognózis, illetve várható eredmény, hogy a beteg diagnosztizált rák gyakran tekintik az esélye, hogy a rák sikeresen kezelhetők, és a beteg teljesen felépül. Számos tényező befolyásolja egy rákos beteg prognózisa, beleértve a típusát és helyét a rák, a betegség stádiumától, a beteg életkorától és általános egészségi és a mértéke, hogy a beteg betegségének reagál a kezelésre.

Mivel a gyulladásos emlőrák általában gyorsan fejlődik, és terjed agresszíven más testrészek, a nők diagnosztizálták ezt a betegséget, általában nem éli túl, amíg a nők diagnosztizált más típusú emlőrák.

Fontos szem előtt tartani azonban, hogy a túlélési statisztikák alapján nagy számú beteg, és hogy az egyén nő prognózis lehetne jobb, vagy rosszabb, attól függően, hogy az ő tumorjellemzők és a kórtörténet. A nők, akik gyulladásos mellrák arra ösztönzik, hogy beszélni orvosukat a prognózis, tekintettel azok sajátos helyzetét.

Folyamatos kutatás, különösen a molekuláris szinten, akkor jobban megértjük, hogyan gyulladásos mellrák kezdődik és halad. Ez a tudás lehetővé kell tennie az új kezelések és pontosabb előrejelzéseket a nők diagnosztizálták ezt a betegséget. Fontos tehát, hogy a nők, akik diagnosztizált gyulladásos mellrák beszélni orvosukkal a lehetőséget részt vesz egy klinikai vizsgálatban.

Mi a klinikai vizsgálatok állnak a nők számára a gyulladásos mellrák?

 szponzorok klinikai vizsgálatok során az új kezelések minden típusú rák, valamint hivatott vizsgálatokat, hogyan lehet jobban használni a meglévő kezelések. Részvétel a klinikai vizsgálatok során egy lehetőség a sok beteg gyulladásos mellrák, és minden ilyen betegségben szenvedő betegeknél meg kell fontolniuk a kezelés egy klinikai vizsgálatban.

Az alábbiakban linkeket klinikai vizsgálatok gyulladásos emlőrákos betegek. Ezek a klinikai vizsgálatok megtalálhatók listáján a klinikai vizsgálatok során. Arról, hogy hogyan kell keresni a listában, a Segítség keresése Támogatott klinikai vizsgálatokban.

Emberek érdekli vesz részt a klinikai vizsgálatban kell beszélni orvosukkal. Információ klinikai vizsgálatok elérhető ‘s Rák Információs Szolgálat a 1-800-4-rák és a füzetben vesz részt Cancer Treatment Research Studies. További információk a klinikai vizsgálatok elérhető az interneten.

Anderson WF, Schairer C, Chen BE, Hance KW, Levine PH. Epidemiológiai gyulladásos emlőrák (IBC). Mell betegségek 2005; 22: 9-23.

Bertucci F, Ueno NT, Finetti P, et al. Génexpressziós profilokat gyulladásos emlőrák összefüggést válasz neoadjuváns kemoterápia és metasztázis-mentes túlélést. Annals of Oncology 2014; 25 (2): 358-365.

Chang S, Parker SL, Pham T, Buzdar AU, Hursting SD. Gyulladásos emlőrák idence és túlélés: a felügyelet, epidemiológiai és végeredmények programja a Nemzeti Rákkutató Intézet, 1975-1992. Rák 1998; 82 (12): 2366-2372.

Dawood S, Cristofanilli M. Gyulladásos mellrák: milyen haladást értünk tett? Onkológia (Williston Park) 2011; 25 (3): 264-270, 273.

Dawood S, Merajver SD, Viens P, et al. Nemzetközi szakértői testület a gyulladásos mellrák: konszenzus beszámoló egységes diagnózis és a kezelés. Annals of Oncology 2011; 22 (3): 515-523.

Fouad TM, Kogawa T, Reuben JM, Ueno NT. A szerepe a gyulladás a gyulladásos mellrák. Az előleget a Kísérleti Medicine and Biology 2014; 816: 53-73.

Hance KW, Anderson WF, Devesa SS, Young HA, Levine PH. Trendek a gyulladásos emlőrák idence és túlélés: a felügyelet, epidemiológiai és végeredmények program a Journal of the National Cancer Institute 2005; 97 (13): 966-975.

Li BD, Sicard MA, Ampil F, et al. Trimodális terápia gyulladásos mellrák: a sebész szemszögéből. Onkológia 2010; 79 (1-2): 3-12.

Masuda H, Brewer TM, Liu DD, et al. Hosszú távú kezelés hatásosságának elsődleges gyulladásos emlőrák hormonális receptor és a HER2 meghatározott altípusok. Annals of Oncology 2014; 25 (2): 384-91.

Merajver SD, MS Sabel. Gyulladásos mellrák. In: Harris JR, Lippmann ME, Morrow M, Osborne CK, szerkesztők. Betegségek a mell. 3rd ed. Philadelphia: Lippincott Williams and Wilkins, 2004.

Ries LAG, Young JL, Keel GE és munkatársai (szerk.) SEER Survival Monográfia: Cancer Survival felnőttek körében: US SEER Program, 1988-2001, beteg és a daganat jellemzői. Bethesda, MD: SEER Program; 2007. Pub. No. 07-6215. Lap április 18, 2012.

Robertson FM, Bondy M, Yang W, et al. Gyulladásos mellrák: a betegség, a biológia, a kezelést. CA: A Cancer Journal for Klinikusok 2010; 60 (6): 351-375.

Rueth NM, Lin HY, Bedrosian I, et al. Alulfelhasználás a trimodality kezelés befolyásolja szenvedő betegek túlélési gyulladásos emlőrák elemzése kezelési és túlélési tendenciák a National Cancer adatbázis. Journal of Clinical Oncology 2014; 32 (19): 2018-24.

Schairer C, Li Y, Frawley P, Graubard BI, et al. Kockázati tényezők gyulladásos mellrák és egyéb invazív emlőrák. Journal of the National Cancer Institute 2013; 105 (18): 1373-1384.

Tsai CJ, Li J., Gonzalez-Angulo AM et al. Eredmények után multidiszciplináris gyulladásos emlőrák korában neoadjuváns HER2-terápiára. American Journal of Clinical Oncology 2015; 38 (3): 242-247.

Van Laere SJ, Ueno NT, Finetti P, et al. Feltárása molekuláris titkai gyulladásos emlőrák biológia: integrált elemzését három különböző Affymetrix génexpressziós adatokat. Clinical Cancer Research 2013; 19 (17): 4685-96.

Yamauchi H, Ueno NT. Célzott terápia a gyulladásos mellrák. Rák 2010; 116 (11 Suppl): 2758-9.

Yamauchi H, Woodward WA, Valero V, et al. Gyulladásos mellrák: mit tudunk és mit kell tanulni. Az onkológus 2012; 17 (7): 891-9.