gyomorégés és a GERD megkönnyebbülés: vényköteles és OTC gyógyszerek

Melinda Ratini, DO, M; A szeptember 23, 2015

A sav, amely segít emésztés nagyon erős. De míg a gyomor tudja kezelni azt, annál érzékenyebb a nyelőcső nem.

Gyomorsav állítólag marad a gyomorban. De ha egy hibás szelep tetején a gyomor lyukas, sav lehet mosni (vagy “reflux”) fel, ami égő érzés úgynevezett gyomorégés, amelynek semmi köze a szíved.

Sok esetben elkerülhető, hogy a gyomorégés az evés kevésbé, elkerülve kiváltó ételek és étkezési lassabban. De ha kezelésre van szüksége, rengeteg over-the-counter és vényköteles gyógyszerek, amelyek segítenek hűteni az égés.

Mielőtt válasszon egyet, hogy megismerjék a lehetőségeket. És ne feledje, hogy néha mit gondol a gyomorégés valami más. Tehát mielőtt belevágunk a gyomorégés kezelés, akkor a legjobb, ha orvoshoz, hogy zárja ki az egyéb kérdéseket.

A legrégebbi és legismertebb gyógyszerek kezelésére gyomorégés, azok maradtak népszerű, mert ők gyorsan ható, olcsó, recept nélkül kapható, és biztonságban vannak a legtöbb ember számára, ha használják.

Hogyan működnek? Antacidák semlegesíti a savat a gyomorban (gondolom: anti-sav). Akkor vigye gyomorégés, hogy már megkezdődött. Ha evett csípős vacsora és gyomorégés, savkötők van talán a legnagyobb esélye, hogy eloltotta a tüzet.

Néhány tablettát. Mások értékesített folyadékok. Tabletta hosszabb időt vesz igénybe, hogy jár, és nem olyan erős, mint a folyadék, de sokan a tablettát, hogy sokkal kényelmesebb. A gyorsabb megkönnyebbülés, rágja meg jól, mielőtt lenyelte.

Milyen hamar nem vesznek hatása? Ők lehet kezdeni, hogy megkönnyítsék a tünetek a mindössze 5 perc alatt. De a megkönnyebbülés csak tart 1-3 órán át. Antacidumok nem akadályozza a jövőbeni rohamok gyomorégés vagy gyógyítani bármilyen sérülés a nyelőcső.

Mellékhatások: Vannak emberek, akik a savkötők hasmenés vagy székrekedés, de mivel ezek a gyógyszereit nem olyan erős, mint a többi gyomorégés jogorvoslatok, nem sok más mellékhatást.

Az alsó sorban: Ha a gyomorégés enyhe és mert valami ettél, savkötők valószínűleg a legjobb választás. Működni fog gyorsan és kevés hátránya. De ha a gyomorégés súlyosabb, vagy előfordul, több mint kétszer egy héten, akkor szükség lehet egy erősebb gyógyszert.

Gyakori gyomorégés? Alkalmi gyomorégés? Walgreens van a sarkon a tippeket és megoldásokat, így jól érzi magát minden nap.