gyomor-bypass műtét: tények fogyás műtét

Jennifer Robinson, M; A június 12, 2015

Roux-en-Y gyomor bypass műtét a leggyakoribb fogyás műtét, számviteli mintegy 80% -a az összes fogyás műtétek az amerikai egyesült államokbeli Az eljárás két részből áll

A sebész osztja a gyomorból a nagy részét, és egy sokkal kisebb egy. Ezután a folyamat néha “gyomor tűzés, a” kis része a gyomor van varrva vagy tűzve együtt, hogy egy tasak, amely egyszerre csak egy csésze, vagy úgy az élelmiszer.

Egy ilyen kicsi a gyomra, az emberek úgy érzik, teljesen gyorsan és kevesebbet eszik. Ez a stratégia is nevezik “korlátozó”, mert az új gyomor méretét korlátozza, hogy mennyi étel tud tartani.

A sebész bontja az új, kis gyomor tasak a többség a gyomor és az első része a vékonybél (a nyombél), majd összeköti azt egy része a vékonybél kissé lejjebb (a jejunumban). Ez a sebészeti technika az úgynevezett “Roux-en-Y”.

Miután egy Roux-en-Y, élelmiszer halad közvetlenül a gyomorból a jejunum, megkerülve a nyombélben. Ez fékezi a felszívódását kalóriát és tápanyagot. Ez a fogyás módszer az úgynevezett “malabsorptive.”

Gyomor tűzés és Roux-en-Y jellemzően végzett ugyanebben a műtét, és együtt vannak úgynevezett “Roux-en-Y gyomor bypass”.

Általában, a sebészek nem mind laparoszkópos (szerszámok segítségével átvezethető kis darabok a has). Ha laparoszkópia nem lehetséges, a sebészek megteheti laparotomia (beleértve a nagy vágás a közepén a has).

Miután gyomor-bypass műtét, az emberek általában marad a kórházban 2-3 napig, és visszatér a normál aktivitás belül 2-3 hét. Mintegy 10% -a az embereknek komplikációk, amelyek általában kisebb, és egy olyan

Közel 1% -ról 5% -a súlyos vagy életveszélyes szövődmények, mint például a

A szövődmények kockázata alacsonyabb központjaiban, amelyek több mint 100 fogyás műtétek évente. Halálesetek követő hónapban gyomor-bypass műtét nagyon ritkák (0,2% és 0,5%, vagy kevesebb, mint egy 200 fő), amikor az eljárás végzi nagyon gyakorlott sebész.

Más egészségügyi problémák is megtörténhet eredményeként a műtét. Például, nem abszorbeáló annyi tápanyagok, mint a vas és a kalcium vérszegénységet okozhat és a csontritkulás. De figyelembe táplálék-kiegészítők és egyre vérvizsgálat tehet, hogy kevésbé valószínű.

Egészséges, finom receptek, és onnan Eating Well magazin.

Amíg az edzést, akkor számíthat között …