Gyakran feltett kérdések a vizelet inkontinencia

Inkontinencia / OAB Trends

Ha nem tudja tartani a vizeletet, amíg lehet kapni egy fürdőszoba, akkor vizelet inkontinencia (más néven húgyhólyag feletti kontroll elvesztése vagy hiperaktív hólyag vagy OAB). Sok oka vizeletinkontinencia, beleértve a fertőzést, gyógyszerek, gyenge húgyhólyag izmainak, elzáródás létrehozott megnagyobbodott prosztata, szövődmények műtét, vagy krónikus betegségek, mint a cukorbetegség, a szklerózis multiplex (MS), és a Parkinson-kór. Más betegségek, amelyek befolyásolják a húgyhólyag idegek vagy a gerincvelő is okozhat vizelet-inkontinencia.

Több mint 13 millió sokan a világon tapasztalni inkontinencia. Ugyanakkor a nők szenvednek inkontinencia kétszer olyan gyakran, mint a férfiak.

A nők és a férfiak is gond van urológiai neurológiai (idegi) sérülés, születési rendellenességek, agyvérzés, szklerózis multiplex, valamint a fizikai problémák öregedéssel összefüggő. Az idősebb nők több hólyag ellenőrzési problémákat, mint a fiatal nők. Húgyhólyag feletti kontroll elvesztése a nők leggyakrabban akkor fordul elő, mert a problémák az izmok, amelyek segítenek, hogy tartsa, vagy engedje fel a vizelet és lehet rosszabb a menopauza.

Diagnosztizálni vizelet inkontinencia, az egészségügyi szolgáltató először kérdezni a tünetek és a kórtörténet, és nem a fizikális vizsgálat. Akkor is kell kérdezni a húgyhólyag szokások: Milyen gyakran kiüríteni a hólyagot, hogy mikor és hogyan szivárog a vizelet, vagy ha van baleset, például.

Ezután meg lehet kérni, hogy igyon sok folyadékot, így a vizsgálatot meg lehet tenni, hogy kitaláljuk, hogy mennyi a hólyagja tárolni képes, és hogy mennyire jól húgyhólyag izmainak működését. Más vizsgálatok közé

Véletlen elvesztése vizelet oka lehet extra súlyt. Ha Ön túlsúlyos, az étrend és a testmozgás segíthet a fogyásban, és javíthatja a vizelet-inkontinencia.

Bizonyos ételek és italok okozhatnak inkontinencia, mint például a koffein (kávé, üdítőital, csokoládé), tea és az alkohol. Korlátozása ezek az élelmiszerek és folyadékok a diéta csökkentheti inkontinencia.

Van számos módon kezelésére inkontinencia.