glükóz tolerancia teszt a terhességi és a 2. típusú cukorbetegség

diabetes Trends

Bár az orvosok nem szokták használni már az orális glükóz tolerancia teszt gold standard diagnosztizálásában a 2. típusú cukorbetegség. Még mindig gyakran használt diagnosztizálni a terhességi cukorbetegség, a feltétellel, hogy egy nő kaphat, miközben terhes.

Amikor televízió perennially népszerű Mary Richards besétált WJM a Minneapolis szerkesztőségben 1970, ő nem több, mint megmutatni a világnak, egy lány nem “teszi a saját.” A díjnyertes színésznő, aki ábrázolják őt – Mary Tyler Moore – szintén megmutatta a cukorbetegség és a karrier is egymás mellett; Moore diagnosztizáltak felnőttkorban kezdődő 1. típusú diabétesz az 1960-as, több évvel azelőtt, hogy az Emmy-díjas show elkezdődött. De ez nem akadályozta meg abban, Moore karrierje vagy kikapcsolja a világot egy mosollyal …

Szülészeti több módszerrel kell csinálni ezt a tesztet, de az egyik itt leírt szabvány.

Az orális glükóz tolerancia teszt, hogy megbízható eredményeket, van, hogy jó egészségnek örvend. Akkor nincs más betegségek – nem is hideg. És akkor nem lehet a drogok, amelyek befolyásolhatják a vércukorszintet.

Itt van, hogy nézni a szénhidrát előre is. Ne egyen több, mint 150 200 g naponta 3 nappal a vizsgálat előtt. Ne dohányozzon vagy ne igyon kávét reggel a teszt sem.

A klasszikus orális glükóz tolerancia vizsgálat méri a vércukorszintet alatt 3 órán át. Néhány orvos egyszerűen csak a kezdet vérmintát, majd a mintát 2 óra után inni a glükóz-oldat.

Ha nem cukorbeteg, a vércukor szintje megemelkedik, majd gyorsan csökkennek. Ha van, akkor a szintje emelkedik magasabb, mint a normál, és nem jön vissza olyan gyorsan.

Ha a teszt azt mutatja, hogy a szint a normál és a diabéteszes, akkor ezt az orvos hívja a csökkent glükóztolerancia (IGT). Emberek IGT nem cukorbeteg még.

Ha van egy magas vércukorszint, fogyás és a testmozgás segíthet vissza a normális kerékvágásba. Egyes orvosok azt sugallják, gyógyszerek, mint a metformin (Glucophage), amely segít megelőzni vagy késleltetni a cukorbetegség.

FORRÁS

Diabetes Association (ADA): “Orális glükóztolerancia-teszteket és a hosszú távú vércukorszintet.”

MedicineNet: “orális glükóztolerancia-teszt.”