gasztrin hormon teszt: gasztrin szint, a vizsgálati eredmények

Egy gasztrin teszt méri a szint a hormon gasztrin a vérben. Gasztrin sejtek által termelt, az úgynevezett G-sejtek, a gyomor nyálkahártyáját. Amikor az étel belép a gyomor, a G-sejtek felszabadulásának kiváltására gasztrin a vérben. Mivel vérszintjét gasztrin emelkedése, a gyomor savas kibocsátások (gyomorsav), amely segít lebontani és emésztés. Ha elég gyomorsav állították elő a gyomor, a gasztrin szint a vérben csökken.

Előfordul, hogy egy teszt gasztrin történik evés után egy magas fehérjetartalmú étrend vagy után injekciót az emésztési hormon secretin vénába. Ez az úgynevezett intravénás szekretin teszt.

A gasztrin tesztet végezhet, hogy

Mielőtt gasztrinre teszt

Tudja meg, miért gyomorfekély folyamatosan jön vissza; Ellenőrizzük, bizonyos betegségek, mint például a daganatok a hasnyálmirigy vagy vékonybél (Zollinger-Ellison-szindróma) vagy a sejtek abnormális növekedésének hogy a vonal a gyomor (G-sejt hiperplázia); Segítsen azonosítani vészes vérszegénység.

Számos gyógyszer lehet változtatni a teszt eredményei. Feltétlenül tájékoztassa orvosát az összes vény nélkül kapható és vényköteles gyógyszerek szedése, különösen savcsökkentő gyógyszerek, például Pepcid, Prilosec, Rolaids, Tums vagy Zantac. Lehet, hogy hagyja abba a bizonyos gyógyszerek előtt ezt a tesztet.

A stressz befolyásolhatja gasztrin szint, így akkor lehet kérni, hogy pihenjen nyugodtan előtt 30 perccel vérmintát.

Beszéljen orvosával, ha bármilyen aggályait szükségességét illetően a vizsgálat, a kockázatokat, hogyan fog történni, vagy mit fog mondani. Annak érdekében, hogy megértsük, mennyire fontos a vizsgálat, töltse ki az orvosi vizsgálati adatlap (Mi az a PDF dokumentumot?).

Ne igyon alkoholt 24 órával a vizsgálat; Ne egyen előtt 12 órával a vizsgálat; Ne egyen vagy igyon semmit koffeinnel, mint a kávé, 12 órával a vizsgálat; Ne rágja szét a gumi vagy cigarettázik 4 órával a vizsgálat; Ihat annyi vizet, amennyit csak akar akár 1 óra a vizsgálat előtt.