fiatalkori ízületi gyulladás

fiatalkori ízületi gyulladás

Ez a kiadvány tartalmazza az általános információkat a fiatalkori arthritis (JA). Leírja, hogy mit fiatalkori ízületi gyulladás, és hogyan lehet fejleszteni. Ismerteti továbbá fiatalkori arthritis diagnosztizálják és kezelik. A végén egy listát a legfontosabb szavakat, hogy segítsen megérteni a használt kifejezések ebben a kiadványban. Ha további kérdése van, elolvasása után ez a kiadvány, érdemes beszélni róla orvosával.

“Arthritis” azt jelenti, ízületi gyulladás. Ez a kifejezés, hogy egy csoport a betegségek okozó fájdalom, duzzanat, merevség, és a veszteség a mozgás az ízületek. Arthritis is használják általában, hogy leírja a több mint 100 reumás betegségek, amelyek hatással lehetnek az ízületek, hanem is okozhat fájdalom, duzzanat, és a merevség más alátámasztó szerkezetek, a test, mint az izmok, inak, ínszalagok, és a csontok. Néhány reumás betegségek befolyásolhatja más testrészek, beleértve a különböző belső szerveket. Juvenilis arthritis (JA) kifejezést gyakran használják, hogy leírja arthritis gyermekeknél. A gyermekek fejlesztése szinte minden típusú arthritis, amelyek befolyásolják a felnőttek, de a leggyakoribb típus, amely érinti gyermekek juvenilis idiopátiás arthritis.

Mindkét juvenilis idiopátiás arthritis (JIA), valamint a fiatalkori rheumatoid arthritis (JRA) olyan osztályozási rendszerek a krónikus ízületi gyulladás gyermekeknél. A juvenilis rheumatoid arthritis osztályozási rendszert fejlesztettek évtizeddel ezelőtt, és volt három altípus: sokízületi, pauciarticular, és szisztémás kezdetű. Újabban gyermekgyógyászati ​​reumatológus egész világon kifejlesztett juvenilis idiopátiás arthritis osztályozási rendszert, amely több típusú krónikus ízületi gyulladás, amelyek befolyásolják a gyermekek. Ez az osztályozási rendszer is rendelkezik egy pontosabb szétválasztását a három juvenilis rheumatoid arthritis altípusok.

Előfordulás statisztikák fiatalkori arthritis változhat, de az egy 2008-as jelentés a Nemzeti Arthritis adatok Munkacsoport, mintegy 294.000 gyermek életkora 0-17 érintett ízületi gyulladás vagy más reumás állapot. 1

Juvenilis idiopátiás arthritis jelenleg a legszélesebb körben elfogadott kifejezés, ami a különböző típusú krónikus arthritis gyermekeknél.

Általában a tünetek a juvenilis idiopátiás artritisz ízületi fájdalom, duzzanat, érzékenység, melegség, és a merevség, hogy az elmúlt több mint 6 hetes folyamatos. Meg van osztva hét különböző altípusok, mindegyik jellegzetes tüneteket

A legtöbb formája fiatalkori arthritis autoimmun rendellenességek, ami azt jelenti, hogy a szervezet immunrendszere-ami általában segít a harcot le baktériumok vagy vírusok-tévedésből megtámadja néhány saját egészséges sejteket és szöveteket. Az eredmény gyulladás, jelölt bőrpír, hő, a fájdalom és duzzanat. Gyulladás okozhat ízületi károsodás. Az orvosok nem tudják, hogy miért az immunrendszer megtámadja az egészséges szöveteket gyermekeknél, akiknél fiatalkori ízületi gyulladás. A tudósok azt gyanítják, hogy ez egy kétlépcsős folyamat. Először is, valamit a gyermek genetikai ad neki egy olyan tendencia, hogy dolgozzon fiatalkori ízületi gyulladás; majd egy környezeti tényező, például egy vírus, kiváltja a fejlesztés a betegség.

Nem minden esetben a fiatalkori arthritis autoimmun, de. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy egyes emberek, mint sokan, a szisztémás ízületi gyulladás, van, amit pontosabban nevezik autoinflammatorikus állapotban. Bár a két kifejezés hangzik némileg hasonló, a betegség folyamatok mögött az autoimmun és autoinflammatorikus betegségek különböző.

Amikor az immunrendszer megfelelően működik, az idegen behatolók, például baktériumok és vírusok provokál a szervezetben a fehérjék úgynevezett antitesteket. Az antitestek kötődni ehhez a megszállók, hogy így kell ismerni és meg kell semmisíteni. Egy autoimmun reakció, az ellenanyag tulajdonítanak a szervezet saját egészséges szöveteket tévedésből, jelezve a test támadni őket. Mivel a cél az önálló, ezek a proteinek az úgynevezett autoantitestek.

Mint autoimmun betegségek, autoinflammatorikus feltételek is okozhatnak gyulladást. És mint az autoimmun betegségek, ők is részt vesznek egy hiperaktív immunrendszer. Azonban autoinflammation nem okozott autoantitestek. Ehelyett autoinflammation magában egy primitívebb része az immunrendszer, hogy az egészséges emberek okoz fehérvérsejtek, hogy elpusztítsa a káros anyagok. Ha ezt a rendszert kudarcba fullad, ez okozza a gyulladást, ismeretlen okból. Amellett, hogy a gyulladás, autoinflammatorikus betegségek gyakran okoznak láz és kiütések.

A leggyakoribb tünet minden típusú fiatalkori ízületi gyulladás tartós ízületi duzzanat, fájdalom és merevség, ami általában rosszabb, reggel vagy után a nap. A fájdalom korlátozhatja mozgását az érintett ízület, bár sok gyermek, főleg a fiatalabbak, nem panaszkodnak fájdalomra. Fiatalkori ízületi gyulladás gyakran érinti a térdet és az ízületeket, a kéz és a láb. Az egyik legkorábbi jeleit fiatalkori arthritis lehet limping reggel, mert az érintett térd. Emellett az ízületi tünetek, a gyermekek szisztémás juvenilis arthritis a magas láz és bőrkiütés. A kiütés és láz jelenhet meg, és nagyon gyorsan eltűnnek. Szisztémás arthritis is okozhat a nyirokcsomók található a nyak és más testrészek megduzzadnak. Egyes esetekben (kevesebb, mint a fele), a belső szervek, beleértve a szív-és (nagyon ritkán) a tüdő, be lehet vonni.

Szemgyulladás egy potenciálisan súlyos szövődmény, mely gyakran fordul elő gyermekeknél oligoarthritises de lehet látni más típusú fiatalkori ízületi gyulladás. Minden gyermek fiatalkori arthritis szükség van a rendszeres szemvizsgálat, beleértve a speciális vizsga úgynevezett réslámpa vizsga. Eye betegségek, mint például iritis vagy uveitisz lehet jelen elején arthritis de gyakran alakulnak egy ideig, miután egy gyermek első alakul fiatalkori arthritis. Nagyon gyakran, fiatalkori ízületi gyulladás okozta szemgyulladás nem okoz tüneteket, és már csak elvégzésével szemvizsgálat.

Általában, vannak időszakok, amikor a tünetek a juvenilis artritisz jobbak, vagy eltűnik (remisszió) és amikor a tünetek “flare”, vagy rosszabbodhat. Fiatalkori ízületi gyulladás különbözik minden gyermek számára; néhány esetleg csak egy vagy két fáklyák, és soha nem a tünetek újra, míg mások tapasztalatai sok fáklyák vagy akár, hogy a tünetek soha nem megy el.

Néhány gyermek fiatalkori ízületi gyulladás van a növekedési problémák. Attól függően, hogy az a betegség súlyosságától és az izületek érintett csontok növekedését és az érintett ízületek túl gyors vagy túl lassú, ami egy láb vagy kar hosszabb, mint a többi, például, vagy ami egy kis, vagy torz állán. Összességében a növekedés is csökkenthető. Az orvosok kutatnak a növekedési hormon alkalmazásával kell kezelni ezt a problémát. Fiatalkori ízületi gyulladás is okozhat ízületi növekszik egyenetlenül.

Kell besorolni fiatalkori ízületi gyulladás, a tünetek megkezdődött 16 éves koruk előtt orvosok általában azt gyanítják fiatalkori ízületi gyulladás, valamint több más lehetséges feltételeit, ha látják, hogy a gyermekek tartós ízületi fájdalom vagy duzzanat, megmagyarázhatatlan bőrkiütést és lázat járó duzzanata nyirok csomópontok vagy gyulladás a belső szervek. A diagnózis juvenilis artritisz is tartják a gyermekek egy megmagyarázhatatlan sántítás, illetve túlzott ügyetlenség.

Nincs egyetlen vizsgálati lehet használni diagnosztizálására fiatalkori arthritis. Az orvos diagnosztizálja fiatalkori ízületi gyulladás által gondosan vizsgálva a beteget, és figyelembe véve az ő kórtörténetét és a vizsgálatok eredményeit, hogy segítsen megerősíteni a fiatalkori ízületi gyulladás vagy zárja ki más feltételeket. Konkrét eredmények és problémák, amelyek kapcsolódnak az ízületek a fő tényező, hogy bemegy, hogy egy fiatalkori ízületi gyulladás diagnózisát.

Amikor diagnosztizálására fiatalkori arthritis, az orvos kell, hogy ne csak a tünetek egy gyermek, hanem az időtartam, ezek a tünetek voltak jelen. Ízületi duzzanat vagy más objektív változásokat a közös arthritis jelen kell lennie, folyamatosan, legalább 6 héten keresztül, hogy az orvos diagnózis felállításához a fiatalkori ízületi gyulladás. Mivel ez a tényező nagyon fontos, hasznos lehet nyilvántartást vezetni a tünetek és a változások az ízületek, megjegyezve, amikor először jelentek meg, és amikor ezek rosszabbak, vagy annál jobb.

Nagyon ritka, hogy több mint egy családtag, hogy fiatalkori ízületi gyulladás. De a gyerekek egy családtag, akinek fiatalkori ízületi gyulladás egy kicsit nagyobb a kockázata a fejlődő azt. A kutatások azt mutatják, hogy a fiatalkori ízületi gyulladás is inkább a családok, akiknek a kórtörténetében autoimmun betegség. Egy tanulmány azt mutatta, hogy a családok gyermekek fiatalkori arthritis nagyobb valószínűséggel van egy tagja, egy autoimmun betegség, mint például a reumás ízületi gyulladás, sclerosis multiplex, vagy pajzsmirigy gyulladás (Hashimoto thyroiditis), mint a gyermekek családját nélkül fiatalkori arthritis. Ebből az okból, amelynek autoimmun betegség a családban emelheti az orvos gyanúját, hogy a gyermek közös tüneteket okoz a fiatalkori ízületi gyulladás vagy más autoimmun betegség.

Laboratóriumi vizsgálatok általában vérvizsgálat, önmagukban nem nyújtanak az orvos egyértelmű diagnózist. De ezeket a vizsgálatokat lehet használni, hogy segítsen zárja ki más feltételeket és osztályozzák a típusú fiatalkori ízületi gyulladás van a betegnek. A vérmintákat lehet venni, hogy teszteljék az anti-CCP antitestek, a rheumatoid faktor, és antinukleáris antitesteket, és meghatározza a vörösvérsejt süllyedés (ESR), az alábbiak szerint.

Röntgensugarak van szükség, ha az orvos azt gyanítja, kár, hogy a csont vagy szokatlan csontok fejlődését. A betegség korai fázisában, néhány röntgensugarak változásokat mutat a lágy szövetek. Általában röntgensugarak több hasznos később a betegség, amikor a csontok hatással lehet.

Mivel számos oka ízületi fájdalom és duzzanat, az orvos ki kell zárni más feltételeket, mielőtt diagnosztizálására fiatalkori ízületi gyulladás. Ezek közé tartozik a fizikai sérülés, bakteriális vagy vírusos fertőzés, Lyme-kór, gyulladásos bélbetegség, lupus, dermatomyositis, és egyes esetekben a rák. Az orvos alkalmazhatja, kiegészítő laboratóriumi vizsgálatok segítségével zárja ki ilyen és egyéb lehetséges feltételeit.

Kezelése fiatalkori ízületi gyulladás gyakran egy csapat megközelítést, amely magában foglalja a gyermek és családja, valamint számos más egészségügyi szakemberek. Ideális esetben a gyermek gondossággal kell kezelni egy gyermekgyógyászati ​​reumatológus, aki orvos, aki már speciálisan képzett, hogy kezelje a reumás betegségek a gyermekek körében. Azonban sok gyermekorvosok és a “felnőtt” reumatológus is szenvedő gyermekek kezelésére fiatalkori ízületi gyulladás. Mivel viszonylag kevés gyermekgyógyászati ​​reumatológus és főként a nagyobb egészségügyi központ nagyvárosi területeken, élő gyerekek a kisebb városokban és vidéken is részesülhetnek, amelyek az orvos a városukban koordináta ellátásban a gyermekgyógyászati ​​reumatológus. Sok nagy központok folytathat megkereső klinikák, az orvosok és a támogató csapat utazás nagyvárosok a kisebb városok, 1 vagy 2 nap, hogy kezelje a helyi betegek.

További tagjai a gyermek egészségügyi csapat tartalmazhat

Betegséget befolyásoló reumaellenes szerek (DMARD). Ha nem szteroid gyulladásgátlók nem tüneteinek enyhítésére fiatalkori ízületi gyulladás, az orvos előírhat ilyen típusú gyógyszert. DMARD-ok lassítani a fiatalkori ízületi gyulladás, hanem azért, mert eltarthat hét vagy hónap, hogy enyhíti a tüneteket, gyakran hozzák egy NSAID. Bár sok különböző típusú DMARD állnak, az orvosok; a leginkább valószínű, hogy az egyik különösen DMARD metotrexát, a gyermekek fiatalkori arthritis .; A kutatók rájöttek, hogy a metotrexát biztonságos és hatékony néhány gyermek fiatalkori ízületi gyulladás, akiknek a tünetei nem enyhülnek más gyógyszerekkel. Mivel csak kis dózisú metotrexát van szükség, hogy enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit, potenciálisan veszélyes mellékhatások ritkán fordulnak elő. A legsúlyosabb szövődménye a májkárosodás, de el lehet kerülni a rendszeres vér szűrővizsgálatok és az orvos nyomon követése. Gondos megfigyelés mellékhatások az emberek fontosnak metotrexatot. Amikor a mellékhatások észre korán, az orvos csökkentheti az adagot, és megszünteti a mellékhatások .; Kortikoszteroidok. Gyermekeknél nagyon súlyos fiatalkori ízületi gyulladás, erősebb gyógyszereket lehet szükség, hogy hagyja abba a súlyos tünetek, mint a gyulladás a szívet körülvevő burok (pericarditis). Kortikoszteroidokat, például prednizont adhatunk a kezelési terv, hogy ellenőrizzék a súlyos tünetek. Ez a gyógyszer adható intravénásan (közvetlenül a vénába), vagy szájon át. Kortikoszteroidok zavarhatja a gyermek a normális növekedéshez, és okozhat más mellékhatások, mint például egy kerek arc, legyengült csontok, és a megnövekedett hajlam a fertőzésekre. Ha a gyógyszeres kezelés ellenőrzése súlyos tüneteket, az orvos fokozatosan csökkentse az adagot, és végül abba teljesen. Mert veszélyes lehet, hogy hagyja abba a kortikoszteroidok hirtelen, fontos, hogy pontosan kövesse az orvos utasításait, hogyan kell, vagy csökkenteni az adagot. Gyulladás egy vagy csak néhány ízületek, intravénás kortikoszteroid vegyület be az érintett ízület vagy ízületek gyakran hozzák gyors enyhítésére anélkül, hogy a szisztémás mellékhatásokat az orális vagy intravénás gyógyszert .; Biológiai szerek. Gyermekek fiatalkori arthritis, akik kapott kis enyhülést más gyógyszerek adható az egyik egy újabb osztályát gyógyszeres kezelések úgynevezett biológiai választ módosító, vagy biológiai szerek. A tumor nekrózis faktor (TNF) inhibitorok munka blokkolásával az intézkedések a TNF, egy természetesen előforduló fehérje a szervezetben, amely segít gyulladást okoznak. Egyéb biológiai szerek blokkolják egyéb gyulladásos fehérjék, mint például az interleukin-1 vagy immunsejtek úgynevezett T-sejtek. Különböző biológiai általában jobban működnek a különböző altípusok a betegség.

A fő cél a kezelés, hogy megőrizze a magas szintű fizikai és szociális funkciókra és fenntartani egy jó életminőséget. E célok elérése érdekében, az orvosok azt javasolják kezelések duzzanat csökkentésére, miközben teljes mozgás; Az érintett ízületek, enyhíti a fájdalmat, és megakadályozzák, azonosítására és komplikációk kezelésére. A legtöbb gyermek a juvenilis artritisz kombinációjára van szükség a gyógyszeres és nonmedication kezelések, hogy elérje ezeket a célokat.

A következőkben néhány, a leggyakrabban használt kezelések.

Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok). Az aszpirin, ibuprofen, naproxen, és naproxen-nátrium példák a NSAID-ok. Gyakran az első típusú gyógyszert használnak. Minden NSAID-ok hasonlóan működik, hogy gátolja nevezett anyagok prosztaglandinok, amelyek hozzájárulnak a gyulladást és a fájdalmat. Azonban minden egyes NSAID egy másik kémiai, és mindegyik egy kicsit más hatása van a szervezetre.

Egyes NSAID-ok állnak a pult felett, míg több más, köztük egy alosztálya úgynevezett COX-2 gátlók, csak receptre kapható.

Minden NSAID jelentős mellékhatásai, ezért forduljon orvoshoz, mielőtt bármilyen ilyen gyógyszereket. 3. Az ismeretlen okokból, néhány gyermek úgy tűnik, hogy jobban megfeleljen egy NSAID, mint a másik. Az orvosa ellenőrzi minden gyermek NSAID rendszeresen ellenőrizni fiatalkori ízületi gyulladás tüneteinek a lehető leghatékonyabban, az optimális dózis.

Betegséget befolyásoló reumaellenes szerek (DMARD). Ha nem szteroid gyulladásgátlók nem tüneteinek enyhítésére fiatalkori ízületi gyulladás, az orvos előírhat ilyen típusú gyógyszert. DMARD-ok lassítani a fiatalkori ízületi gyulladás, hanem azért, mert eltarthat hét vagy hónap, hogy enyhíti a tüneteket, gyakran hozzák egy NSAID. Bár sok különböző típusú DMARD állnak, az orvosok; a leginkább valószínű, hogy az egyik különösen DMARD metotrexát, a gyermekek fiatalkori ízületi gyulladás.

A kutatók rájöttek, hogy a metotrexát biztonságos és hatékony néhány gyermek fiatalkori ízületi gyulladás, akiknek a tünetei nem enyhülnek más gyógyszerekkel. Mivel csak kis dózisú metotrexát van szükség, hogy enyhíti az ízületi gyulladás tüneteit, potenciálisan veszélyes mellékhatások ritkán fordulnak elő. A legsúlyosabb szövődménye a májkárosodás, de el lehet kerülni a rendszeres vér szűrővizsgálatok és az orvos nyomon követése. Gondos megfigyelés mellékhatások az emberek fontosnak metotrexatot. Amikor a mellékhatások észre korán, az orvos csökkentheti az adagot, és megszünteti a mellékhatásokat.

Kortikoszteroidok. Gyermekeknél nagyon súlyos fiatalkori ízületi gyulladás, erősebb gyógyszereket lehet szükség, hogy hagyja abba a súlyos tünetek, mint a gyulladás a szívet körülvevő burok (pericarditis). Kortikoszteroidokat, például prednizont adhatunk a kezelési terv, hogy ellenőrizzék a súlyos tünetek. Ez a gyógyszer adható intravénásan (közvetlenül a vénába), vagy szájon át. Kortikoszteroidok zavarhatja a gyermek a normális növekedéshez, és okozhat más mellékhatások, mint például egy kerek arc, legyengült csontok, és a megnövekedett hajlam a fertőzésekre. Ha a gyógyszeres kezelés ellenőrzése súlyos tüneteket, az orvos fokozatosan csökkentse az adagot, és végül abba teljesen. Mert veszélyes lehet, hogy hagyja abba a kortikoszteroidok hirtelen, fontos, hogy pontosan kövesse az orvos utasításait, hogyan kell, vagy csökkenteni az adagot. Gyulladás egy vagy csak néhány ízületek, intravénás kortikoszteroid vegyület be az érintett ízület vagy ízületek gyakran hozzák gyors enyhítésére anélkül, hogy a szisztémás mellékhatásokat az orális vagy intravénás gyógyszert.

Biológiai szerek. Gyermekek fiatalkori arthritis, akik kapott kis enyhülést más gyógyszerek adható az egyik egy újabb osztályát gyógyszeres kezelések úgynevezett biológiai választ módosító, vagy biológiai szerek. A tumor nekrózis faktor (TNF) inhibitorok munka blokkolásával az intézkedések a TNF, egy természetesen előforduló fehérje a szervezetben, amely segít gyulladást okoznak. Egyéb biológiai szerek blokkolják egyéb gyulladásos fehérjék, mint például az interleukin-1 vagy immunsejtek úgynevezett T-sejtek. Különböző biológiai általában jobban működnek a különböző altípusok a betegség.

Kiegészítő és alternatív gyógymódok. Sok felnőtt, hogy alternatív módon artritisz kezelésére, mint például a speciális étrend, kiegészítők, akupunktúra, masszázs, vagy akár mágneses ékszerek vagy matrac párna. A kutatások azt mutatják, hogy egyre több gyermek használja az alternatív és kiegészítő terápiák is.

Bár kevés kutatás támogatása a sok alternatív gyógymódok, egyesek hasznot belőlük. Ha a gyermek kezelőorvosa úgy ez a megoldás értékét, és nem ártalmas, akkor be kell építeni a kezelési tervet. Azonban fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a rendszeres egészségügyi gondozás vagy kezelés súlyos tüneteket.

Juvenilis arthritis befolyásolja az egész család, akik mind meg kell oldani a különleges kihívásokat, és ez a betegség. Juvenilis arthritis megterhelheti a gyermek részvételét a társadalmi és iskola utáni tevékenységeket, és az iskolai nehezebb. A családtagok számos dolgot tehetnek, hogy segítsen a gyermek fizikailag és érzelmileg.

Bár a fájdalom néha korlátozza a fizikai aktivitás, testmozgás fontos az csökkenti a tüneteket, juvenilis artritisz és fenntartásának funkciója és a mozgási tartományt az ízületek. A legtöbb gyermek a fiatalkori ízületi gyulladás teljes mértékben részt vehessenek a fizikai tevékenység és a kiválasztott sport, amikor a tünetek ellenőrzés alatt állnak. Közben betegség fellángolását, ugyanakkor az orvos tanácsot korlátozza bizonyos tevékenységeket, attól függően, hogy az ízületek részt. Miután a fáklyát vége, a gyermek megkezdheti a rendszeres tevékenység újra.

Az úszás különösen hasznos, mert használ sok ízületek és izmok anélkül, hogy súlya az ízületeket. Az orvos vagy gyógytornász tud ajánlani gyakorlatok és tevékenységek.

A kutatók folyamatosan próbálnak javítani a meglévő kezelések a gyermekek és az új gyógyszerek, amelyek jobban működnek, kevesebb mellékhatással. Ennek az erőfeszítésnek kapott új lendületet a folyosón a Pediatric Research Equity Act 2003, amely előírja, gyógyszerekkel, melyek azok a gyermekek meg kell vizsgálni a gyerekek. Ennek eredményeként a törvény, egyre több gyógyszert tesztelnek a biztonság és a hatékonyság a gyermekek. Következésképpen, az orvosok több információt a megfelelő gyógyszerek és dózisok felírni azok gyermekekben.

A tudósok által támogatott (theernment) vizsgálja a lehetséges okok fiatalkori ízületi gyulladás. A kutatók azt gyanítják, hogy a genetikai és környezeti tényező is szerepet játszik a betegség kialakulásában, és ezek tanulmányozásával a tényezőket részletesen. Annak érdekében, hogy vizsgálja meg a szerepet a genetika, a National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek (NIAMS) van egy kutatási registry családok, ahol két vagy több testvére van fiatalkori ízületi gyulladás.

Végül, génterápiát, vagy a terápia működésére alapuló gének, lehet kezelésére használt gyermekgyógyászati ​​reumás betegségek megfigyelésével gyermekek válasza a kezelésre, vagy előre, akik a legnagyobb valószínűséggel reagálnak egy adott kezelési rend.

Egy újabb NIAMS támogatott tanulmány-a legnagyobb körvizsgálattal fiatalkori reumás ízületi gyulladás eddig azonosított 14 gén kapcsolódik juvenilis idiopátiás arthritis és megerősítette a három, korábban felfedezett gének. A tanulmány azt is javasolta, hogy a másik 11 genetikai régiók szerepe lehet a betegség.

Más kutatási területeken támogatja a theernment igen bő és a tanulmányokat a következő

Tájékoztatás a kutatás áll rendelkezésre a következő

1 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3675; Telefon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

2 AMS Kör; Bethesda, MD 20892-3676; Telefon: 202-223-0344; 800-624-csont (2663); TTY: 202-466-4315; Fax: 202-293-2356; E-mail: theernmentBoneInfo@mail.theernment; bones.theernment

ízületi gyulladás

juvenilearthritis

Anti-CCP antitestek. Egy típusú antitest, amely detektálható egészséges egyének években beállta előtt klinikai rheumatoid arthritis. Az anti-CCP antitestek is elterjedt a gyermekek polyarticularis juvenilis arthritis és korrelál a betegség súlyosságával.

Az antinukleáris antitest (ANA). Egyfajta antitest ellen irányuló magjaiban a szervezet sejtjei. Mivel ezek az antitestek megtalálhatók a vérben gyermekek lupus és néhány más reumás betegségek, tesztelés számukra hasznos lehet a diagnózist.

Kortikoszteroidok. Erős gyulladáscsökkentő hormonok készült természetesen a szervezetben, vagy szintetikus úton történő alkalmazásra a gyógyszert. Kortikoszteroidok lehet szájon át vagy intravénásan, vagy lehet beadni az érintett ízületek átmenetileg elnyomják a gyulladást okozó ízületi kapcsolatos duzzanat, melegség, veszteség a mozgás, és a fájdalom.

Betegséget befolyásoló reumaellenes gyógyszereket. Egy osztály a gyógyszert, amely lassítja vagy potenciálisan megállítani a tevékenység a reumás betegségek, mint például a reumás ízületi gyulladás, gyakran azáltal, hogy visszaszorítja a hiperaktív immunrendszer.

Vörösvérsejt süllyedés (ESR vagy sed ráta). A vizsgálat azt mérik, hogy gyorsan vörösvértest esik az alján egy kémcsőbe alvadt vér. Gyorsan csökkenő sejtek (egy magas SED sebesség) jelzi a gyulladást a szervezetben.

Fellobbanás. Az az időszak, a betegség lefolyása során, amelyben tünetek rosszabbodnak. A legtöbb gyerek, fiatalkori ízületi gyulladás jellemzi a javulási szakították fáklyák.

Immun-válasz módosítók. Egy viszonylag új osztályát használt gyógyszerek ízületi gyulladás kezelésére, amelyek alapján a vegyületek által az élő sejteket. Ezek a vegyületek hatását módosítják az immunrendszer blokkolásával vegyi anyagok, amelyek az üzemanyag-gyulladás és szövetelhalás.

Juvenilis arthritis (JA). A kifejezést gyakran használják, hogy leírja arthritis gyermekeknél.

Juvenilis idiopátiás arthritis (JIA). A kifejezés különféle típusú krónikus arthritis gyermekeknél. Arthritis egy gyulladás a szövetek bélés az ízületek a szervezetben. Fiatalkori idiopátiás arthritisz is okozhat duzzanat, fájdalom, kár, hogy az ízületek, és néhány esetben, kár, hogy más testrészeket. Juvenilis idiopátiás artritisz váltotta juvenilis rheumatoid arthritis a preferált kifejezés ugyanabban az állapotban.

Juvenilis rheumatoid arthritis (JRA). A kifejezés írja le a leggyakoribb ízületi gyulladás gyermekeknél. Jellemzője, ízületi fájdalom, duzzanat, érzékenység, melegség, és a merevség, hogy tovább tart, mint 6 hét, és nem magyarázható más okok miatt. Korábban juvenilis rheumatoid arthritis volt a preferált kifejezés, de az utóbbi időben ez váltotta juvenilis idiopátiás arthritis.

Nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok). Egy osztály gyógyszereket, hogy a munka, hogy csökkentse a fájdalmat, a lázat és a gyulladást gátló vegyületek úgynevezett prosztaglandinok. Egyes nem szteroid gyulladáscsökkentők, mint az ibuprofen és a naproxen-nátrium, rendelkezésre állnak a pult felett, míg sokan csak az orvos előírása szerint.

Oligoarticularis juvenilis idiopátiás artritisz (korábbi nevén pauciarticular juvenilis rheumatoid arthritis). Utal egyfajta juvenilis idiopátiás arthritis, amely hatással van a négy vagy annál kevesebb ízületek.

Szívburokgyulladás. Gyulladás a szívburok, a membrán, ami körülveszi a szívet. Pericarditis egy jellemzője néhány reumás betegségek, mint például a szisztémás ízületi gyulladás.

Mellhártyagyulladás. A mellhártya gyulladása, a borító hártya a tüdőt és a vonalak a belső mellkasfal. Pleuritis egy jellemzője néhány reumás betegségek, mint például a szisztémás ízületi gyulladás.

Polyarticluar juvenilis idiopátiás artritisz (korábbi nevén poliarticularis juvenilis rheumatoid arthritis). Utal egyfajta juvenilis idiopátiás arthritis, amely hatással van az öt vagy több ízületben.

Elengedés. Az az időszak, amikor a tünetek a juvenilis artritisz javítása vagy teljesen eltűnnek. Néha elengedés állandó, de gyakrabban szakították fellángolások a betegség.

Reumás betegségek. Disorders, amelyek befolyásolják az ízületek és a lágy szövetekben, ami fájdalmat, és néha gyulladás, szöveti károsodás, vagy fogyatékosság.

Reumatoid faktor. Egy antitest, amely megtalálható gyakran a vérben felnőttek rheumatoid arthritis és egyszer-egyszer a gyermekek fiatalkori ízületi gyulladás. Ezeknél a gyermekek, a vizsgálat az antitest hasznos lehet, mint egy diagnosztikai eszköz.

Szisztémás. Kifejezés olyan betegség, amely hatással lehet az egész testet, nem pedig csak egy adott szervben vagy ízületek. Például a juvenilis idiopátiás arthritis altípus szisztémás arthritis (korábbi nevén szisztémás juvenilis rheumatoid arthritis) hatással lehet a bőr, az erek, csontok, és membránok bélés a mellkas falán, valamint az ízületek.

Íngyulladás. Az íngyulladás, amelyek erős sáv a kötőszövet, hogy csatolja az izmok, csontok.

Vasculitis. Gyulladás a vérereket. Vasculitis olyan funkció számos reumás betegségek.

A NIAMS köszönetét fejezi ki támogatást a következő személyeknek előkészítésében és felül az eredeti változata a kiadványban: Susana fűrészes-Sztein, MD, James Witter, MD, Ph.D., FACR, és Daniel L. Kastner, MD, Ph.D., NIAMS / theernment; Laurie Ebner-Lyon, R. N., APN-C, Joseph M. Sanzari Gyermekkórház, Hackensack University Medical Center, Hackensack, NJ; Edward H. Giannini, M.Sc., Dr.P.H., David Glass, M. D., és Daniel J. Lovell, M. D., M.P.H., Cincinnati Gyermekkórház Medical Center, Cincinnati, OH; J. Roger Hollister, M. D., Gyermekkórház, Denver, CO; és Carol B. Lindsley, M. D., University of Kansas City Medical Center, Kansas City, KS.

A misszió a National Institute of Arthritis és izomrendszer és bőrbetegségek (NIAMS), egy része a US Department of Health and Human Services’ernment (theernment), hogy támogassa a kutatásokat az okok, kezelés és a megelőzés arthritis és mozgásszervi és bőrbetegségek; A képzés alap- és klinikai kutatók, hogy végezzen a kutatás; és az információk terjesztését a kutatás előrelépést ezen betegségek. A NIAMS Information adategyeztető olyan közszolgáltatás által szponzorált NIAMS, amely az egészséggel kapcsolatos információk és információforrások. További információk megtalálhatók a honlapon NIAMS atniams.theernment.

Ez a kiadvány információkat tartalmaz gyógyszeres kezelésére használják az egészségi állapot itt tárgyalt. Amikor ez a kiadvány alakult, mi benne a leginkább up-to-date (pontos) információ. Alkalmanként, az új információk a gyógyszert felszabadul.