fertőzések a terepet a krónikus gyulladásos betegségek

Immune Architecture módosultak Gut Fertőzés egérkísérlet

Forma Illik funkció a nyálka immunrendszer

Egy új tanulmány által vezetett theernment kutatók kimutatták, hogy egerekben egyetlen bélfertőzés kiválthatja hosszú távú következményei, amelyek veszélyeztetik az immunrendszer egyensúlyát, rontja az immunrendszer működését, és okoz tartós gyulladás a bél-asszociált zsírszövet (zsír) szövet. Míg a tudósok már régóta javasolta, hogy a fertőzések kezdeményezheti a krónikus gyulladásos betegségek, közvetlen bizonyíték támogatja ezt az elképzelést nem volt tapasztalható.

Az új tanulmányban a kutatók azt mutatják, hogy egy fertőzés után, az immunrendszer építészet a bélben megbomlik, megakadályozva az immunrendszer kommunikál a környező szövetekre. Továbbá, mikrobák talált a bélrendszerben, része a test természetesen előforduló microbiome, fenntartása az immunrendszer egyensúlyhiány ellenére clearance a kezdeti fertőzés. A tanulmány jelenik meg a 8. október 2015, kiadása Cell.

Új szerep a Microbiome

Míg az immunrendszer ismert elszámolási fertőző mikrobák, ez is egy kevésbé ismert, de ugyanolyan fontos szerepet helyreállítása sérült terület visszaáll a normális, kiegyensúlyozott állapot, más néven szöveti homeosztázis. A leglátványosabb példája ez a funkció a sebgyógyulást a bőrön, amely hangszerelt részben az immunsejtek. Belsőleg szöveti homeosztázis különösen fontos egyéb akadály sites-a légzési és emésztési zavarokat, ha a szövetek interfész a környezet és a fogadó szervezet microbiome. Itt, szöveti architektúra kulcsfontosságú megakadályozza a microbiome átlépjék a gáton, a stratégiai csomópontok immunsejtek található nyirokcsomók összekötve nyirokerek hogy szőni az egész szervezetben.

Következő lépések

Alatt a légzőszervi vagy bél fertőzés, a helyi szöveti szerkezeti változtatások drasztikusan és begyullad a immunsejtek mozognak, hogy korlátozzák, és törölje a fertőzés. Bár ezek a változások többnyire átmenetiek, nem lehet tudni, hogy az ilyen fertőzések Hosszan tartó, negatív hatásokat. Fontos, betegségek vonatkozásában, ahol gát oldalak, beleértve a gyulladásos bélbetegség, asztma, össze lehet kötni a fertőzés és a downstream szövet újbóli modellezés.

A theernment vezetett csoport tervezett egy egér tanulmány vizsgálja a hosszú távú hatásai egyetlen fertőzés Yersinia pseudotuberculosis egy élelmiszer-eredetű kórokozó, amely maga is fertőz embereket. Hasonló a mi volt megfigyelhető az emberben, néhány egerek vissza normálisan míg mások mutatnak hosszú távú rendellenességek a bélben, beleértve a megnagyobbodott nyirokcsomók és a krónikus gyulladás, annak ellenére, hogy az elszámolási a fertőzés.

Referencia

A kutatók összehasonlították az egerek, hogy a helyreállított általában azok, amelyek nem, és a csapat felfedezte számos fontos különbség. A kóros egerek nem voltak képesek, hogy felmászik a megfelelő immunválaszt, miután megkapta orális vakcina, ami arra utal, hogy a mentesség a bélben veszélybe került. Továbbá az egerek nem generál normális szintre a szabályozó T-sejtek, amelyek fontosak a kikapcsolása egy immunválasz, elnyomja a gyulladást, és megakadályozza az allergiás válaszokat.

Amikor a kutatók leképezett körüli szövetek a bélben, megfigyelték rendellenességeket az egereknél, amelyek nem tért vissza általában a fertőzéstől. Leginkább, immunsejtek, hogy kell elhelyezni a nyirokcsomók találtak környező zsírszövetben. A vizsgálat során a kutatócsoport azt találta, hogy a nyirokerek a bélben volt lyukas, tolatási dendritikus sejtek rossz helyre. Ennek köszönhetően a szivárgás, az immunsejtek nem lép kölcsönhatásba a nyirokcsomókban sem megfelelően kommunikálni, ami a bél gyulladásos és hibás immunitás.

Érdekes, hogy a rendellenességek fennmaradt annak ellenére clearance a fertőző baktérium, ami arra utal, hogy más jelek is fenntartásáért felelős káros hatások által kezdett a fertőzést. Mivel a bél szöveteiben fogadó sok a test microbiome a kutatók adta az egerek antibiotikumok, hogy törölje a mikrobák általában megtalálható a bélben. Antibiotikum-kezelt egerekben csökkentette a gyulladás, jelezve, hogy a microbiome fenntartotta a káros immunválasz változásokat a bél által okozott Y. pseudotuberculosis. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy célozza microbiome lehet stratégiát helyreállítani az immunrendszer egyensúlyát.

Az új eredmények keretet biztosít a megértéséhez számos akadály betegségek. Például, sok változás tapasztalható az egerekben emlékeztetnek, amit figyelhető meg a Crohn-betegségben szenvedő betegeknél. Ezért nyirokerek és károsodását az immunrendszer architektúra kell tárni szorosabban gyulladásos bélbetegségekben.

Ezen kívül ezek az eredmények miért orálisan beadott vakcinák általában kevésbé hatékonyak alacsony jövedelmű országokban, mint a magasabb jövedelmű országokban. Tartós bél fertőzések és hiánya az egészségügyi ellátás hozzájárulhat a átalakítás bél immunitás, amely elvezet a diszfunkcionális immunválaszokat. Ugyanakkor további erőfeszítésekre van szükség, hogy vizsgálja meg, és fejleszteni az új felfedezés.

Fonseca DM, Kézi TW, Han SJ, Gerner MY, Glatman Zaretsky A, Byrd AL, Harrison HL, Ortiz AM, Quinones M, Trinchieri G, Brenchley JM, Brodsky IE, Germain RN, Randolph GJ, Belkaid Y. Microbiota függő következményei az akut fertőzés kompromisszum szövet-specifikus immunitást. Cell (2015).

Dr. Belkaid a Lab