fagyás okai és kép

A fagyás utal, hogy a befagyasztása testszövet (általában bőr), amely akkor keletkezik, amikor a véredények szerződés, csökkenti a vér áramlását és oxigén az érintett testrészek.

A fagyás a legvalószínűbb, hogy befolyásolja testrészek, hogy távolabb vannak a test mag, és ezért kevesebb a vér áramlását. Ezek közé tartozik a lábad, lábujjak, kezek, ujjak, orr és a fülek.

Három fokozata van hideg sérülés: frostnip, felületes fagyás, és mély fagyás. Bár a gyerekek, az idősek, és a keringési problémák jobban ki vannak téve a fagyás, a legtöbb esetben fordul elő felnőtteknél 30 és 49.

Ha Önnél a fagyás, akkor nem veszi észre először, hogy valami baj van, mert az érintett terület lehet elzsibbadt. Azonnali orvosi ellátás, a legtöbb ember épül fel teljesen a fagyás. Azonban, ha súlyos fagyás történik, maradandó károsodás lehet attól függően, hogy mennyi ideig és milyen mélyen a szövet befagyasztották. Súlyos esetekben a vér áramlását a terület leállhat, és az erek, izmok, idegek, inak és csontok maradandó károsodást szenvedhet. Ha a fagyott szövet elhal, az érintett terület le kell amputálni.

Frostbite oka általában a hosszabb időn át tartó hideg, különösen akkor, ha kíséri kis szél-hideg tényező. Az is előfordulhat, következő több rövid idejű expozíció nagyon hideg hőmérsékleten.

FORRÁS

CDC.

National Institutes of Medicine: National Library of Medicine.

A Mayo Clinic.

Pollenszámmal kezelés tippeket, és így tovább.

Ez semmi bagózni.