Ez normális, hogy egy görbe pénisz? – Egészségügyi kérdések

Ez a közös a pénisz görbe kissé balra vagy jobbra, ha ez felálló. Ha azonban van egy sokkal jelentősebb kanyarban a pénisz, ami okozhat fájdalmat vagy nehézséget szex, keresse fel orvosát, vagy menjen el a helyi urogenitális gyógyszer (GUM) klinikán. Ezek néha tünetei Peyronie-betegség.

Mi Peyronie-betegség?

Milyen tünetei vannak a Peyronie-betegség?

Mi okozza Peyronie-betegség?

Nem sebészeti kezelések Peyronie-betegség

Sebészeti kezelések Peyronie-betegség

Peyronie-betegség okozza a pénisz lesz ívelt, ha ez felálló. A feltétel leginkább érinti a férfiak több mint 40, de ez megtörténhet bármely életkorban.

A tünetek a Peyronie-betegség közé

Vannak férfiak, azzal a feltétellel, hogy a fájdalom a pénisz, míg mások elvesztik sem. Ha nem kap a fájdalom, akkor idővel egyre jobb. Azonban, súlyos esetekben, a görbe pénisz tehet szex nehéz, fájdalmas vagy akár lehetetlen. Peyronie-betegség is vezethet merevedési zavar.

Az ok a Peyronie-betegség jelenleg még nem felderített. Úgy tartják, hogy ez a feltétel néha előfordul sérülés után a pénisze, felálló, mint például, hogy hajlott szex közben. Azonban ez kialakulhat nélkül nyilvánvaló ok. Peyronie betegség családi halmozódást.

Mi a teendő, ha aggódom én ívelt pénisz?

Sok férfi nem igényel kezelést, mivel nem fáj vagy az állapot nem befolyásolja a szexuális funkciót. A feltétel néha javítja kezelés nélkül.

Különböző nem-sebészeti kezelések állnak rendelkezésre, beleértve a gyógyszerek és injekciók szteroidok az érintett területen. Van azonban korlátozott bizonyíték a hatékonyságukat.

Iránymutatás található a National Institute of Health and Care Excellence (NICE) egy kezelési lehetőség: extracorporalis lökéshullám kezelés (ESWT). Ez magában foglalja a célzott hanghullámai a plakk, általában használ ultrahang szkenner. A NICE iránymutatást tanácsolja, hogy bár ESWT biztonságosnak tekinthető, nincs elég bizonyíték arra, hogy ez hatékonyságát.

Súlyos esetekben lehetséges lehet kezelésére Peyronie-betegség műtét. Az orvosok azonban javasoljuk, hogy várjon legalább 12 hónapig, mielőtt döntenének a műtét, mint a feltétel javíthatja egyes férfiak kezelés nélkül.

A műtét során

Ha aggódik a csomó vagy kanyarban a pénisz, vagy ha ez problémákat okoz a szex, keresse fel kezelőorvosát vagy a helyi GUM klinikán.

Olvassa el a választ további kérdése van a férfiak egészségét.

27/05 /

26/05 /

megvastagodott terület vagy kemény csomó (plakk) az a hímvessző (ez ritka, hogy még több mint egy plakk), a görbe a pénisze, ha ez felálló (általában felfelé hajlik), fájdalom a pénisz, általában az erekció alatt (fájdalom a nem-merev pénisz ritka), a pénisz néz torz, mint egy homokóra; elvesztése hosszúságú vagy heveder a pénisz

eltávolítására vagy vágására el a lepedéket, és csatolva bőrfelületet, vagy egy véna, hogy kiegyenesedik a pénisz, eltávolítja a terület a pénisz szemben a plakk semlegesítik a kanyarban (ez ahhoz vezethet, hogy egy enyhén rövidül a péniszt) beültetésével eszköz kiegyenesíteni a pénisz