epekő – téma áttekintése

Az epehólyag egy kis zacskó találtam csak alá a májban. Ez tárolja epe a máj. Az epe segít megemészteni a zsírok. Epe mozog az epehólyag a vékonybélbe csövön keresztül az úgynevezett ductus cysticus és a közös epevezeték.

Epekő készült koleszterin és más dolgokat talált az epében. Lehetnek kisebb, mint egy homokszem vagy akkora, mint egy golflabda.

A legtöbb epekő nem okoznak problémákat. De ha blokkolják a csatorna, általában kezelésre van szüksége.

Epekő, ha a koleszterin és más dolgokat találtak epe hogy köveket. Azt is alkotnak, ha az epehólyag nem ürül, ahogy kellene. Emberek, akik túlsúlyosak vagy akik próbálnak fogyni gyorsan, nagyobb valószínűséggel kap epekő.

A legtöbb ember, aki az epekő nincs tünet.

Ha a tünetek, akkor nagy valószínűséggel lesz enyhe fájdalom a gödörbe a gyomor vagy a jobb felső része a has. Fájdalom átterjedhet a jobb felső háti vagy lapocka területen. Előfordul, hogy a fájdalom súlyosabb. Lehet állandó, vagy jönnek és mennek. Vagy lehet, hogy rosszabb lesz, ha enni.

Ha epekő figyelmezteti a epevezeték, akkor lehet, hogy a fájdalom láz és hidegrázás. Vagy a bőr vagy a szemfehérje is sárgák. Hívja fel orvosát azonnal. Miután kövek a epevezeték növeli az esélyét a duzzadt (pankreatitisz). Ezek a tünetek is lehet a jele egy fertőzött epehólyag.

Hívja fel orvosát azonnal, ha hirtelen vagy rossz fájdalom a has vagy a mellkas és nem biztos benne, hogy mi okozza. Tünetei epekő érzem mellkasi fájdalom okozta szívroham vagy más komoly problémákat.

Ön dönthet úgy, hogy menjen az orvoshoz, mert a fájdalom a has. Ebben az esetben orvosa megkérdezi kérdéseket, amikor a fájdalom kezdett, hogy hol van, és ha jön és megy, vagy mindig ott van. Orvosa képalkotó vizsgálatok. Ezek a képek a belső tested. Az ultrahang a has a legjobb teszt, hogy megtalálja az epekő. Ez a vizsgálat nem fáj.