emésztési zavar

Emésztési zavar

Mi zavar?

Mi emésztési ?; Mi okozza az emésztési ?; Mik a tünetei az emésztési ?; Hogyan diagnosztizálják emésztési ?; Hogyan emésztési kezeljük ?; Rámutat arra, Emlékezz;

Emésztési zavar, más néven emésztési zavar, a kifejezés leírására egy vagy több tünete van, többek teltségérzet étkezés közben, kényelmetlen teljességet étkezés után, és az égetés vagy fájdalom a has felső.

Az emésztőrendszert.

Emésztési gyakori felnőttekben, és előfordulhat, ha egy darabig vagy ahányszor naponta.

Mi okozza az emésztési?

Emésztési zavarok oka lehet olyan állapot, az emésztő traktus, például a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD), gyomorfekély-betegség, a rák, vagy rendellenesség a hasnyálmirigy vagy epevezeték. Ha az állapota javul vagy elmúlik, az emésztési zavarok általában javul.

Teljességet étkezés közben. Az ember úgy érzi, túlságosan tele az étkezés után kezdődik, és nem tudja befejezni az étkezést .; Zavaró teljességet étkezés után. Az ember úgy érzi, túlságosan tele étkezés után, akkor érzem magam, mint az étel tartózkodik a gyomorban túl hosszú .; Gyomortáji fájdalom. A gyomortáji terület között van az alsó végén a mellkas csont és a köldök. Jelentkezhet gyomortáji fájdalom enyhe vagy súlyos .; Gyomortáji égő. Az ember úgy érzi, kellemetlen érzés a hő a gyomortáji területen.

Előfordul, hogy egy személy emésztési amelyekre ok nem található. Ez a fajta emésztési zavar, az úgynevezett funkcionális diszpepszia, úgy gondolják, hogy azokon a területeken, ahol a gyomor találkozik a vékonybélbe. Az emésztési kapcsolatban lehet a kóros motilitás-szorításával, vagy pihentető akció-a gyomor izom kap, megemészti, és mozgatja az élelmiszer a vékonybélbe.

gyakori hányás; vér hányással; fogyás vagy étvágytalanság; fekete kátrányos széklet; nehéz vagy fájdalmas nyelés; hasi fájdalmat nonepigastric területen; emésztési zavar kíséri légszomj, izzadás, vagy fájdalom sugárzik, hogy az állkapocs, nyak, kar; tünetek fennállnak több mint 2 hétig

A legtöbb ember a emésztési zavar tapasztalatok több, mint egy a következő tünetek

Más, kevésbé gyakori tünetek előfordulhatnak emésztési zavar hányinger és puffadás-egy kellemetlen szorítás a gyomorban. Hányinger és puffadás oka lehet eltérő okok emésztési zavarok.

eszik több kisebb, alacsony zsírtartalmú étkezés a nap folyamán lassú ütemben; A dohányzás mellőzése; tartózkodik a fogyasztó kávé, szénsavas italok, és az alkohol; megállás gyógyszerek használata, amely irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját-mint például az aszpirin vagy gyulladás elleni gyógyszerek; kap elég pihenés; találni a módját, hogy csökkentse az érzelmi és fizikai stressz, mint például a relaxációs terápia, vagy a jóga

Előfordul, hogy a kifejezés emésztési zavar leírására használjuk a tünet a gyomorégés, de ezek két különböző körülmények között. Gyomorégés egy fájdalmas, égő érzés a mellkasban, hogy sugárzik felé a nyak vagy a hát. Gyomorégés okozta gyomorsav emelkedik a nyelőcsőbe és tünete lehet a GERD. Egy személy lehet a tünetek mindkét emésztési zavar és gyomorégés.

Emésztési zavar, más néven emésztési zavar, a kifejezés leírására egy vagy több tünete van, többek teltségérzet étkezés közben, kényelmetlen teljességet étkezés után, és az égetés vagy fájdalom a has felső .; Emésztési zavarok oka lehet olyan állapot, az emésztő traktus, például a gastrooesophagealis reflux betegség (GERD), gyomorfekély-betegség, a rák, vagy rendellenesség a hasnyálmirigy vagy epevezeték .; Előfordul, hogy egy személy emésztési amelyekre ok nem található. Ez a fajta zavar az úgynevezett funkcionális diszpepszia .; Emésztési zavar és gyomorégés eltérő körülmények között, de egy személy lehet a tünetek mindkét .; Az orvos kérheti a röntgensugarak, vér, lélegzetet, és széklet vizsgálat, és egy felső endoszkópia biopsziás diagnosztizálni emésztési .; Néhány ember mentességet emésztési teszi egyes életmódbeli változások és csökken a stressz .; Az orvos előírhat savkötők, H2 receptor antagonisták (H2RAs), protonpumpagátlók (PPI), prokinetikumok, vagy antibiotikumok tüneteinek kezelésére emésztési zavarok.

Diagnosztizálni emésztési zavarok, az orvos megkérdezi a személy jelenlegi tünetei és a kórtörténet és végrehajtja a fizikális vizsgálat. Az orvos kérheti x sugarak a gyomor és a vékonybél.

A kezelőorvosa vért, légzés, vagy széklet vizsgálatot, ha a típus baktérium okozza a fekélybetegség gyanítható oka a gyomorrontás.

Az orvos végezhet egy felső endoszkópia. Azt követően, hogy a nyugtató, hogy segítse a személy lesz álmos, az orvos endoszkópot-egy hosszú, vékony cső, egy könnyű és kis kamera a végső a szájon keresztül, és finoman vezeti le a nyelőcső a gyomorba. Az orvos nézd meg a nyelőcső és a gyomor az endoszkóppal hogy ellenőrizze az esetleges rendellenességek. Az orvos végezhet biopszia eltávolítása kis darab szövet vizsgálatra mikroszkóp-keresnek a lehetséges kár GERD vagy fertőzés.

Mik a tünetei az emésztési?

Mivel emésztési jele lehet egy súlyos állapot, az emberek orvoshoz azonnal, ha tapasztalnak

Néhány ember mentességet emésztési zavarok által

Az orvos ajánlhat over-the-counter savkötők vagy gyógyszerek, amelyek csökkentik a savtermelést, vagy segít a gyomorban a táplálék gyorsabban a vékonybélbe. Sok ilyen gyógyszereket lehet recept nélkül is kaphatók. Recept nélkül kapható gyógyszereket csak akkor használható, a dózis és az az időtartam, ajánlott a címkén, kivéve, ha tanácsos eltérően az orvos. Tájékoztatása az orvos indításakor egy új gyógyszert is fontos.

Savkötők, mint Alka-Seltzer, Maalox, Mylanta, Rolaids és Riopan, általában az első gyógyszer ajánlott tüneteinek enyhítésére gyomorrontás. Sok márka a piacon különböző kombinációi három alapvető sók-magnézium, kalcium és alumínium-hidroxiddal vagy hidrogén-karbonát-ionok a savat semlegesítettük, a gyomorban. Az antacidok azonban mellékhatásai lehetnek. Magnézium só vezethet hasmenés, és alumínium só okozhat székrekedést. Alumínium és a magnézium-sók gyakran együtt egy-egy termék az egyensúly ezeket a hatásokat.

Kalcium-karbonát antacidumok, például a Tums, Titralac, és Alka-2, is lehet kiegészítő kalcium, bár ezek is okozhatnak székrekedést.

H2 receptor antagonisták (H2RAs) közé ranitidin (Zantac), cimetidin (Tagamet), famotidin (Pepcid) és a nizatidin (Axid), és rendelkezésre állnak mind a vényköteles és over-the-counter. H2RAs tüneteinek kezelésére emésztési csökkentésével gyomorsav. Munkájukat hosszabb, de nem olyan gyorsan, mint savkötők. Mellékhatásai H2RAs közé tartozik a fejfájás, hányinger, hányás, székrekedés, hasmenés, szokatlan vérzés vagy véraláfutás.

A protonpumpa-gátlók (PPI) közé tartoznak az omeprazol (Prilosec, Zegerid), lanzoprazol (Prevacid), pantoprazol (Protonix), rabeprazol (Aciphex) és ezomeprazol (Nexium) és receptre kapható. Prilosec is elérhető over-the-counter erejét. PPI, amelyek erősebbek H2RAs is kezeli emésztési tünetek csökkentésével gyomorsav. A PPI-k leghatékonyabb kezelésében emésztési zavarok az emberek, akik szintén GERD. Mellékhatások a PPI-k lehetnek hátfájás, sajgó, köhögés, fejfájás, szédülés, hasi fájdalom, gáz, émelygés, hányás, székrekedés és a hasmenés.

Prokinetikumok mint például metoklopramid (Reglan) hasznos lehet azok számára, akik a probléma a gyomor kiürítése túl lassan. A metoklopramid is javítja az izmok fellépés az emésztőrendszerben. Prokinetikumok gyakori mellékhatások, amelyek használhatóságát korlátozzák, kimerültség, álmosság, depresszió, szorongás, és akaratlan izomgörcsök vagy mozgásokat.

Ha a vizsgálat azt mutatja, hogy milyen típusú baktérium okozza peptikus fekély, az orvos antibiotikumot az állapot kezelésére.

Hogyan emésztési diagnosztizálni?

A National Institute of Diabetes and Digestive és vesebetegségek zati) és egyéb alkatrészek theernment zati) irányítja és támogatja a kutatást a sok betegségek és állapotok.

Mik azok, és azok az Ön számára ?; része a klinikai kutatás és a szíve minden orvostudományi fejlődés. nézd meg az új módja, hogy megakadályozzák, felderítsék, illetve a betegségek gyógyítására. A kutatók azt is használja, hogy nézd meg egyéb szempontok ellátás, például javítja az életminőséget a krónikus betegségek. Tudja meg, ha az Ön számára megfelelő.

Hogyan emésztési kezelik?

Mi nyitottak ?; A jelenleg nyitott és toborzó is megtekinthető www.ClinicalTrials.

Ez az információ tartalmazhat tartalmat a gyógyszereket, és amikor azt az előírt módon a feltételeket bánnak. Amikor elkészült, a tartalom szerepel a legfrissebb rendelkezésre álló információk. Frissítések, vagy kérdése van bármilyen gyógyszert, forduljon a US Food and Drug Administration ingyenesen hívható 1-888-INFOernment (1-888-463-6332), illetve látogasson wwwernment. Beszélje meg az egészségügyi szolgáltató a további információkért.

A U.S.ernment nem támogatja vagy előnyben konkrét kereskedelmi termék vagy cég. Kereskedelmi, saját vagy cégnév, a jelen dokumentumban ismertetett csupán azért, mert szükségesnek tartják az összefüggésben nyújtott tájékoztatás. Ha egy termék nem szerepel, a hiányt nem jelenti azt, vagy azt jelenti, hogy a termék nem kielégítő.

Theernment szeretnék köszönetet mondani; David A. Peura, M. D., University of Virginia Health System

Rámutat arra, Emlékezz

október 2013