élő nyok

Egyesek teljesen felépüljön ARDS. Mások továbbra is egészségügyi problémákat. Miután megy haza a kórházból, akkor lehet, hogy egy vagy több, az alábbi problémák

Ezek az egészségügyi problémák elmúlnak néhány héten belül, vagy tovább is tarthat. Beszéljen orvosával arról, hogyan kell kezelni ezeket a kérdéseket. Nézze meg az alábbi javaslatokat.

Akkor tegyen lépéseket, hogy felépüljön ARDS és javítja az életminőséget. Például, kérdezze meg a család és a baráti segítséget a mindennapi tevékenységeket.

Segítséget kap

Ha dohányzik, kilép. A dohányzás ronthatja a tüdő problémákat. Beszéljen orvosával a programok és termékek, amelyek segíthetnek leszokni. Is, próbáld meg elkerülni a passzív dohányzást és más tüdőt irritáló, mint a káros gázokat.

Érzelmi problémák és támogatás

Ha problémája van a dohányzásról való leszokás a saját, úgy csatlakozott a támogató csoport. Sok kórház, munkahelyek, és a közösségi csoportok kínálnak osztályok hogy segítsen az embereknek leszokni a dohányzásról.

További információ arról, hogyan lehet leszokni a dohányzásról, menj az egészségügyi témák a dohányzás és a szív a cikket, és a honlapon “A Guide egy egészséges szív.” Bár ezek a források összpontosítani a szív egészségének, ezek közé tartoznak az általános tippeket, hogyan lehet leszokni a dohányzásról.

Tovább a pulmonális rehabilitáció (rehabilitációs), ha az orvos ezt javasolja. Rehab lehetnek tréning, oktatás, tanácsadás. Rehab lehet tanítani, hogyan kell visszatérni a normális tevékenység és aktív marad.

A rehab csapat lehetnek orvosok, ápolók és egyéb szakemberek. Úgy fog működni, hogy hozzon létre egy programot, amely megfelel az Ön igényeinek.

Élet ARDS okozhat félelem, szorongás, depresszió és a stressz. Beszélni, hogy hogyan érzi magát az egészségügyi csapat. Beszél egy szakmai tanácsadó is segíthet. Ha nagyon depressziós, az orvos ajánlhat gyógyszereket vagy egyéb kezelések, amelyek javíthatják az életminőséget.

Csatlakozás a betegeket támogató csoport segít alkalmazkodni élő ARDS. Láthatjuk, hogy más emberek, akik ugyanazt a tünetek megbirkózott velük. Beszéljen orvosával a helyi támogató csoportok, vagy ellenőrizze, melynek területe orvosi központ.

Támogatás a család és a barátok is segíthet enyhíteni a stressz és a szorongás. Hagyd, hogy a szeretteit, hogy mit érzel, és mit tehetünk, hogy segítsen.