élő COPD

COPD nem gyógyítható, mégis. Azonban, akkor lépéseket kell kezelni a tüneteket, és lassú a haladás a betegség. tudsz

Ha dohányzik, kilép. A dohányzás a vezető oka a COPD. Beszélje meg orvosával, programok és termékek, amelyek segíthetnek leszokni.

Ha problémája van a dohányzásról való leszokás a saját, úgy csatlakozott a támogató csoport. Sok kórház, munkahelyek, és a közösségi csoportok kínálnak osztályok hogy segítsen az embereknek leszokni a dohányzásról. Kérdezze meg a családtagok és a barátok, hogy támogassa Önt az erőfeszítéseket, hogy kilép.

Kerüljük tüdőt irritáló

További információ arról, hogyan lehet leszokni a dohányzásról, menj az egészségügyi témák a dohányzás és a szív a cikket, és a Nemzeti Szív, Tüdő és Vér Intézet “A Guide egy egészséges szív.” Bár ezek a források összpontosítani a szív egészségének, azok közé tartozik az alapvető információkat, hogyan lehet leszokni a dohányzásról.

Get Folyamatos ápolás

Továbbá, próbálja elkerülni a tüdőt irritáló, amelyek hozzájárulhatnak a COPD. Ilyenek például a passzív dohányzást, a légszennyezés, kémiai füst és a por. (Passzív dohányzás füst a levegőben a többi ember a dohányzás.)

Tartsa meg ezeket az irritáló ki otthonában. Ha az otthoni festett vagy permetezzük a rovarok, ez történik, ha lehet távol maradni egy ideig.

Tartsa zárva az ablakokat, és otthon maradnak (ha lehetséges), ha van egy csomó a légszennyezés vagy por kívül.

Ha COPD, ezért fontos, hogy a folyamatos orvosi ellátást. Vegyük az összes gyógyszert az orvos előírta. Győződjön meg arról, hogy újratölteni a receptek, mielőtt elfogy. Hozz egy listát az összes gyógyszerről, amit szed, ha van egészségügyi szűrések.

Beszéljen orvosával arról, hogy mikor és hol kell kapnia az influenza (influenza) és a tüdőgyulladás elleni vakcinák. Érdemes megkérdezni őt a többi betegségre, amelyek COPD fokozhatja, mint például a szívbetegségek, tüdőrák, a tüdőgyulladás.

Meg tudod csinálni a dolgokat, hogy segítsen kezelni COPD tünetei. Például

Attól függően, hogy mennyire súlyos a betegség, akkor érdemes feltenni a család és a baráti segítséget a napi feladatokat.

Ha COPD, hol és mikor, hogy kérjenek segítséget a tüneteket. Meg kell szereznie a sürgősségi ellátást, ha súlyos tünetek, mint például a baj fogása a levegőt vagy a beszéd. (Bővebb információ a súlyos tünetek, menj a “Mik a jelei és tünetei A COPD?”)

Hívja fel orvosát, ha azt veszi észre, hogy a tünetek súlyosbodását, vagy ha tünetek a fertőzés, mint például a láz. Kezelőorvosa módosíthatja vagy módosíthatja a kezelések enyhítésére és tüneteinek kezelésére.

Tartsuk telefonszámok praktikus az orvos, kórház, és valaki, aki elvisz az orvosi ellátás. Azt is meg kell, hogy a keze irányban az orvosi és kórházi és egy listát az összes gyógyszerről, amit szed.

Living with COPD okozhat félelem, szorongás, depresszió és a stressz. Beszélni, hogy hogyan érzi magát az egészségügyi csapat. Beszélt egy szakmai tanácsadó is segíthet. Ha nagyon depressziós, az orvos ajánlhat gyógyszereket vagy egyéb kezelések, amelyek javíthatják az életminőséget.

Csatlakozás a betegeket támogató csoport segít alkalmazkodni élő COPD. Láthatjuk, hogy más emberek, akik ugyanazt a tünetek megbirkózott velük. Beszélje meg orvosával, hogy a helyi támogató csoportok, vagy ellenőrizze, melynek területe orvosi központ.

Támogatás a család és a barátok is segíthet enyhíteni a stressz és a szorongás. Hagyd, hogy a szeretteit, hogy mit érzel, és mit tehetünk, hogy segítsen.

Leírja, hogyan COPD, vagy krónikus obstruktív légúti betegség, progresszív betegség, amely megnehezíti, hogy lélegezni. Részletek a COPD-s tünetei. Mutatja, hogy a betegség működik a tüdőben. Elmagyarázza, hogyan a betegség előrehaladását is lelassult.

Ez tárgyalja a NHLBI a Exome szekvenálás Project. Tette lehetővé az amerikai és a helyreállítás újbóli törvény 2009, a projekt előírt hat díjat öt tudományos intézmények azonosítani a genetikai kapcsolatot a szív, a tüdő és a vér betegségek. Egyedi vizsgálatok a kritikus egészségügyi problémák, mint a szívroham, stroke, COPD (krónikus obstruktív tüdőbetegség), magas koleszterinszint, magas vérnyomás, túlsúly és az elhízás, és a többiek.

Ebben NHLBI Jogosult Dr. Edwin Silverman beszél egy klinikai vizsgálatban az úgynevezett COPDGene. Ez a tanulmány vizsgálja, hogy bizonyos genetikai tényezők néhány embert, akik a füst nagyobb valószínűséggel alakul ki COPD, mint mások.

Kezelése COPD és tünetei

COPD, vagy krónikus obstruktív légúti betegség, a tüdő betegség okozza a köhögést, nehézlégzést, légszomjat, és egyéb tünetek. COPD egyik fő oka a fogyatékosság és a harmadik vezető halálok az Amerikai Egyesült Államokban.

Több mint 10.000 önkéntesek szerte az országban részt vesz COPDGene. A kutatási eredmények vezethet jobb megértéséhez a COPD és javítja, hogy a betegséget diagnosztizálják és kezelik.

Csatlakozz a NHLBI és a COPD További Breath jobb ® programot ahogy tudatosítása COPD és ösztönzik a veszélyeztetettek, hogy megvitassák a tünetek egy orvossal.

Ha COPD vagy úgy gondolja, lehet, hogy veszélyben van, akkor tegyen lépéseket, hogy megkönnyíti a légzést és a hosszabb és aktívabb életet. Kap egy egyszerű légzés teszt és beszéljen orvosával vagy az egészségügyi szolgáltató a kezelési lehetőségeket.

A NHLBI kidolgozott nemzeti COPD További Breath jobb ® program ismertségének növelése a COPD. A kampány célja, hogy segítse az embereket a COPD és annak a veszélye hogy korai diagnózis, megértik a kezelési lehetőségek, és jobban élnek a betegséggel.

Tudjon meg többet az kampány események, tevékenységek és erőforrások.

Készülj fel a vészhelyzetek

Érzelmi problémák és támogatás