élet után a stroke

Hogy mennyi ideig tart, hogy felépüljön a stroke változik-képes hetekig, hónapokig, vagy akár évekig is. Egyesek teljesen meggyógyul, míg mások hosszú távú vagy egész életen át tartó fogyatékos.

Folyamatban ellátás, rehabilitáció, és érzelmi támogatás segít visszaállítani és azt is segít megelőzni egy újabb stroke.

Ha már volt szélütése, akkor a veszélye, hogy egy másik. Ismerje a figyelmeztető jeleket, és mit kell tenni, ha a stroke vagy tranziens ischaemiás attack (TIA) fordul elő. Hívjon 9-1-1 amint tünetek kezdetét.

Folyamatban lévő Care

Ne vezessen a kórházba, vagy hagyja, hogy valaki mást elvinni. Hívja a mentőket, orvosi személyzet kezdődik életmentő kezelést az utat az ügyeletre. Alatt a stroke, minden perc számít.

Rehabilitáció

Szívbarát életmód változtatás segít visszaállítani a stroke, és segíthet megelőzni egy másikat. Példák az ilyen változások közé szív egészséges táplálkozás, az egészséges súly, ügyvezető stressz, a fizikai aktivitás és a dohányzásról való leszokás.

Orvosa is előírhat gyógyszer segít visszaállítani a stroke vagy vezérelhetjük a stroke kockázati tényező. Vegyük az összes gyógyszert az orvos előírta. Ne vágja vissza az adagot, csak ha orvosa ezt tanácsolta. Ha mellékhatást vagy egyéb kapcsolatos problémák a gyógyszer, beszéljen orvosával.

Véralvadásgátló gyógyszerek vagy vérhígító, amely megakadályozza a vérrögök képződését vagy hogy a meglévő vérrögök egyre nagyobb, a fő kezelés az emberek, akik ismert nyaki artéria betegség, ami oda vezethet, hogy a stroke. Két gyakori gyógyszerek aszpirin és clopidogrel.

Akkor valószínűleg szükség van a rutin vérvizsgálat, hogy ellenőrizze az ezen gyógyszerek dolgoznak.

A leggyakoribb mellékhatás a vérhígító vérzés. Ez akkor történik, ha a gyógyszer elvékonyodik a vér túl sok. Ez a mellékhatás lehet életveszélyes. Vérzés is előfordulhat a test belsejében üregek (belső vérzés) vagy a felszínén a bőr (külső vérzés).

Ismeri a figyelmeztető jelek a vérzés, így kap segítséget azonnal. Tartalmazzák

Sok vérzés után esés vagy sérülés, vagy könnyen véraláfutások vagy vérzések is jelentheti, hogy a vérben túl vékony. Hívja fel orvosát azonnal, ha ezek a jelek. Ha súlyos vérzés, hívja a 911-et.

Orvosa is lehet beszélni kezd sztatin kezelést. Az orvosok azt javasolják sztatin gyógyszerek sok ember számára, mert segít csökkenteni vagy szabályozzák a vér koleszterin szintjét, és csökkenti az esélyét a szívinfarktus és a stroke. Az orvosok általában előírják a sztatinok az emberek, akik

Meg kell még követni szívbarát életmód, még ha olyan gyógyszert szed, hogy ellenőrizzék a stroke kockázati tényezőit. Vegyünk minden gyógyszer rendszeresen, az orvos által előírt. Ne változtassa meg az összeg a gyógyszer, vagy kihagy egy adagot csak kezelőorvosa nem mondja.

Beszélje meg orvosával, hogy milyen gyakran kell ütemezni nyomon követése látogatások vagy vizsgálatok. Ezek a látogatások és tesztek segítségével orvosát ellenőrzi a stroke kockázati tényező, és módosítsa a kezelést, ha szükséges.

Stroke után, akkor szükség lehet a rehabilitáció (rehabilitációs), hogy segítsen visszaállítani. Rehab lehetnek dolgozik beszéd, fizikai és foglalkozási terapeuták.

Lehet, hogy baj kommunikál stroke után. Lehet, hogy nem lesz képes megtalálni a megfelelő szavakat, tedd teljes mondatokat összerakni, vagy a szavakat össze oly módon, hogy van értelme. Azt is lehet, hogy problémái vannak a memóriában, és tisztán gondolkodni. Ezek a problémák igen zavaró lehet.

A beszéd és nyelv terapeuták segít megtanulni módon kommunikálni újra és javítja a memóriát.

A stroke hatással lehet csak az egyik oldalon, a test vagy egy részének az egyik oldalon. Ez okozhat bénulást (képtelen mozogni), vagy izomgyengeség, ami fokozhatja a kockázatot alá. Fizikai és foglalkozás-terapeuták segítségével erősíti és nyújtsd az izmokat. Azt is segíthet tanulniuk, hogyan kell csinálni a napi tevékenységek, mint például öltözködés, evés, és a fürdő.

A stroke befolyásolhatja az izmok és az idegek, a hólyag és a belek. Lehet érezni, mint akkor vizelési gyakran, akkor is, ha a hólyag nem teljes. Lehet, hogy nem tudja, hogy a fürdőszoba időben. Gyógyszerek és a húgyhólyag vagy a bél specialista segíthet a problémák kezelésére.

Lehet, hogy nyelési stroke után. A betegség tüneteit köhögés vagy fulladás evés közben vagy köhögés étel elfogyasztása után. A logopédus segítségével ezekkel a kérdésekkel. Ő arra utalhat változás a diéta, mint az evés pépesítve (apróra vágott) étel vagy ivóvíz vastag folyadékot.

Mental Health Care és támogatás

Stroke után, lehet, hogy a viselkedésében bekövetkező változásokat vagy döntését. Például a hangulat gyorsan változhat. Mivel ezek a változások és egyéb, akkor féltél, szorongó, és depressziós. Helyreállítás a stroke lehet lassú és idegesítő.

Beszélni, hogy hogyan érzi magát az egészségügyi csapat. Beszélt egy szakmai tanácsadó is segíthet. Ha nagyon depressziós, az orvos ajánlhat gyógyszereket vagy egyéb kezelések, amelyek javíthatják az életminőséget.

Csatlakozás a betegeket támogató csoport segít alkalmazkodni az élet után a stroke. Láthatjuk, mások hogyan birkózott meg, amelyek a stroke. Beszélje meg orvosával, hogy a helyi támogató csoportok, vagy ellenőrizze, hogy egy terület egészségügyi központ.

Támogatás a család és a barátok is segíthet enyhíteni a félelem és a szorongás. Hagyd, hogy a szeretteit, hogy mit érzel, és mit tehetünk, hogy segítsen.

Kapcsolódó igazgató üzenete