élelmiszer színezék és ADHD: ételfesték, cukor, és a diéta

Több mint 30 éve a tudósok közötti kapcsolatot vizsgálta ételfesték és a hiperaktív viselkedés a gyermekek, de az eredmények vegyesek. A mai napig nem meggyőző bizonyítékot találtak, hogy azt mutatják, hogy az élelmiszer színezőanyag okozza ADHD. Egyes tanulmányok azonban azt sugallják, társulás a kettő között. A legvalószínűbb, ADHD kombinációjával okozott változások agyi struktúra, a környezeti tényezők, és az öröklődés.

Egy tanulmány szerint az Egyesült Királyság Food Standards Agency 2007-ben kimutatta, hogy a fogyasztás az élelmiszerek festékeket nőhet hiperaktív viselkedést a gyerekek. A tanulmány a 3-, 8- és 9 évesek, gyerekek kaptak három különböző típusú italt inni. Ezután a viselkedésüket úgy értékeltük, hogy a tanárok és a szülők.

Az egyik az ital keverékek tartalmazott mesterséges élelmiszer színezékek, beleértve a

Azt is tartalmazta a tartósítószer nátrium-benzoát. A második ital keverékét tartalmazza

Azt is volt a nátrium-benzoát. A harmadik ital keveréke volt a placebo, és nem tartalmaztak adalékanyagokat.

A kutatók azt találták, hogy a hiperaktív viselkedést a 8 és 9 évesek növekedett mind a keverékeket tartalmazó mesterséges színezéket. A hiperaktív viselkedést 3 évesek nőtt az első ital, de nem feltétlenül a második. Arra a következtetésre jutottak, hogy az eredmények azt mutatják, káros hatással van a viselkedésre fogyasztása után az élelmiszer-színezékek.

Ételfesték áll használt vegyszerek színt az élelmiszer. Ételfesték (festék) gyakran hozzá feldolgozott élelmiszerek, italok, fűszerek. Hozzá vannak szokva, hogy fenntartsák vagy javítsák a megjelenését az élelmiszer.

A gyártók általában hozzá színezéket a következő okok miatt

Az FDA szabályozza színes adalék, hogy azok emberi fogyasztás szempontjából biztonságos. Rendelet is segít abban, hogy az élelmiszerek színező pontosan felcímkézett, hogy a fogyasztók tudják, mit esznek. Annak megállapításához, a jóváhagyás egy adalék, az FDA tanulmányozza az összetétele, és hogy mennyit fogyaszt és jelzi, ha bármilyen egészségügyi hatások és biztonsági tényezőket kell tartani. Ha az étel festék jóváhagyják, az FDA meghatározza a megfelelő szintű használatát ezen adalékanyag. Az FDA csak lehetővé teszi egy adalékanyag jóvá kell hagynia, ha van egy ésszerű bizonyossággal nem árt a fogyasztóknak.