él

Ha túlérzékenységi tüdőgyulladás, akkor tegyen lépéseket, hogy ellenőrizzék a feltételt, és a szövődmények megelőzése fogadásával rutin utókezelésére, ellenőrizni az Ön állapotát, megakadályozza az új akut fellángolások és a szövődmények és a tanulásnak és felkészülés súlyos szövődmények.

Amellett, hogy kezelések használ az állapota, orvosa javasolhatja más orvosi ellátás javítása az életminőség, a vakcinák, hogy megakadályozza a tüdőt érintő fertőzések és életmódbeli változások, mint például a fizikai aktivitás és a dohányzásról való leszokás, ami javítja az egészséget, és ne szövődményei .

Ha már diagnosztizált szubakut vagy krónikus túlérzékenységi tüdőgyulladás, orvosa javasolhatja nyomon követési vizsgálatot, hogy milyen jól a kezelés hatásosságát, és ha a betegség javul, stabil, vagy még rosszabb. Ahhoz, hogy ellenőrizze az Ön állapotát, az orvos ajánlhat vizsgálatok megismétlését használt korábbi diagnosztizálására túlérzékenységi tüdőgyulladás, mint a mellkasi röntgen, komputertomográfia (CT), vagy légzésfunkciós vizsgálatok.

Részesül rendszeres utókezelésére

Lehet, hogy orvosa határozza meg a betegség rosszabb, ha új vagy még súlyosabb fibrosis vagy a légzésfunkció problémákat. Nagy felbontású CT-vizsgálatra lehet informatívabb, mint légzésfunkciós vizsgálatok felmérése a betegség progresszióját.

Ellenőrzi az állapotát

Egyre inkább a felismerés, hogy a betegség általában a rosszabb, mint a nagyobb tüdőfibrózis, ha elkezd a gyermekkorban vagy fiatal felnőttkorban. Ezért több gondos ellenőrzése szükséges lehet a fiatalabb betegeknél túlérzékenységi tüdőgyulladás.

Annak érdekében, hogy megakadályozzák az új akut fellángolások és a szövődmények, orvosa javasolhatja vizsgálatok az anyagok azonosítását okozó Ön állapotát, valamint további szűrővizsgálatok megelőzése potenciálisan halálos szövődmények.

Mindig értesítse orvosát, ha a tünetek hirtelen rosszabbodnak. Orvosa kell kizárni egyéb okok beleértve a fertőzés és a rend ismételje mellkasi képalkotó vizsgálatok. Ha ezek a mellkasi képalkotó vizsgálatok azt mutatják, az új ismeretek nélkül bizonyíték másik ok, orvosa módosíthatja a túlérzékenységi tüdőgyulladás kezelési tervet, hogy jobban ellenőrizzék az állapotát. Beszéljen orvosával, és állapodjanak meg a klinikai döntés tervet, hogy segítsen, hogy mikor kell keresni sürgős orvosi ellátást.

Megakadályozzák az új akut fellángolások és a súlyos komplikációk életed

Ismerje meg a figyelmeztető jelek a súlyos szövődmények, és van egy terve

emlékeztetők