egészséges időskor: elkerüli az egészségügyi problémák és az aktív marad

Öregszik egy élet természetes része. Hogy fogja érezni magát, ahogy öregszünk sok tényezőtől függ, beleértve, hogy milyen egészségügyi problémák fut a család és a lehetőségeket, hogy. Ha vigyázzon a tested, és megtanulják, pozitív módon kezelni a stresszt most, akkor lelassul, vagy akár megakadályozni a problémákat, hogy gyakran jön öregszik.

A változások akkor megy át, ahogy öregszünk függ egy sor dolgot. Az egyik a család történetét (genetika). Ha a család tagjai betegségek vagy folyamatos (krónikus) egészségügyi problémákat, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség, akkor lehet, hogy nagyobb esélye van annak, ezeket a problémákat magát. De csak azért, mert a kockázat magasabb, ez nem jelenti azt, hogy biztosan van ugyanazokkal a problémákkal. Tény, hogy az életmód döntéseid segíthet csökkenteni az esélyét betegségek fut a család. És akkor is, ha nem kap egy családi betegség, úgy dönt, hogy fizikailag aktívak legyenek, enni egészséges élelmiszerek, és megtanulják, hogyan kell kezelni a stresszt tudja tartani a betegség tönkretegyék a képességét, hogy élvezze arany év.

Változások ahogy öregszünk általában fokozatosan. Bizonyos fizikai változások gyakoriak. Az anyagcsere (milyen gyors a test kalóriát éget) lelassítja idővel, ami azt jelenti, hogy a szervezetnek szüksége van kisebb energiabevitel, mint korábban. Mennyi és milyen jól alszik valószínűleg változni. A legtöbb ember elkezd szoruló olvasószemüveg körül 40 éves, és sokan a halláskárosultak az élet későbbi szakaszában. Kezdve a 50-es évek, csont öregedés növekszik. Szintén kezdő kor körül 50, előfordulhat, változások a szexuális funkció-ez normális, hogy egy lassabb szexuális válasz.

A legtöbb létfontosságú szervek egyre kevésbé hatékony a korral. A vesék kevésbé képes megtartani elegendő víz a szervezetben. És a szív elkezd jeleit mutatják kopás. Tehát, ahogy öregszünk, ezért fontos, hogy fizikailag aktívak legyenek, igyon sok vizet, és válassza ki az egészséges ételek. Ezeket a dolgokat segít a szervezet jól működik hosszabb ideig.