édesgyökér

Gyakori elnevezések: édesgyökér, spanyol édesgyökér, orosz édesgyökér, gan Cao (kínai), Shao-Yao-gan-cao-tang, bois doux (francia), kanzo (japán), lakrids (dán), lakritzenwurzel (német), licochalcone- A, Glycyrrhizae radix, Glycyrrhizae extractum crudum, Liquiriti radix Succens liquiritiae

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

G. glabra egy 1,5 m cserje, hogy a nő a szubtrópusi éghajlatú gazdag talajt. A név glycyrrhiza származik görög szó jelentése “édes gyökér.” A gyökerek a növény betakarított termelni édesgyökér. A legtöbb kereskedelmi édesgyökér kivont több fajta G. glabra. Törökország, Görögország, Irán, Irak kínálat a legtöbb kereskedelmi édesgyökér.

Terápiás használata édesgyökér nyúlik vissza, a Római Birodalom. A görög Hippokratész (460 BC) és botanikus Theophratus (371 BC) magasztalta a célra, és a római természettudós Plinius (23 AD) ajánlotta köptető és szélhajtó. Édesgyökér is kiemelt helyet foglal el a kínai gyógynövény. Ezt alkalmazzák a modern medicinals elsősorban a ízesítő szer, amely maszkok keserű szerek, mint például a kinin és a köhögés és megfázás készítmények köptető aktivitását. A legtöbb édesgyökér cukorka az Egyesült Államokban valójában ízesített ánizs, édesgyökér nem. A mintát édesgyökér származó 756 AD elemezték és megállapították, hogy még mindig tartalmaz kimutatható hatóanyag után 1200 évvel.

Használt történelmileg GI panaszok, édesgyökér elsősorban használják ízesítőanyag a dohány és édességet iparágak és bizonyos mértékig a gyógyszer- és üdítőital-ipar ma. A kémiai vegyületek találhatók édesgyökér volna vizsgálni, mint a rák-terápia, valamint ezek antivirális aktivitást.

Édesgyökér óta használják a napi adag 2-15 g fekély és gyomorhurut. Magasabb dózisok hosszabb ideig kockázatot jelenthet emelése kálium koncentrációja a vérben a káros szintet. A megengedhető napi bevitel (ADI) glicirizin javasoljuk, hogy 0,2 mg / kg / nap.

Ellenjavallatok még nem azonosították.

A terhesség alatti alkalmazását kerülni kell. Édesgyökér képes utánozni az ösztrogén hormon és neves abortív hatást. Nincs klinikai bizonyíték támasztja használata édesgyökér tea növelése anyatejképződés.

Glycyrrhizínt az édesgyökér megváltoztathatják prednizolon plazmakoncentrációját, és növeli a digitálisz toxicitás.

Alacsonyabb dózisok vagy normál fogyasztás szintje, kevés mellékhatás tapasztalható. Szemészeti hatások és túlérzékenység írtak le. A magas vérnyomás és a megnövekedett kálium szint a vérben elismert hatása túlzott medvecukor fogyasztás.

Toxicitás a túlzott édesgyökér lenyelése jól megalapozott. Tanulmányok a DNS-károsodás és a születési rendellenességek általában nem mutattak káros hatást.

Referenciák