detemir inzulin (subcutan) leírása és márkanevek

Az inzulin detemir hosszú hatású inzulin fajtáját. Az inzulin egy a sok hormon, amely segít a test viszont a táplálék energiává. Ez úgy történik, használja a glükóz (cukor) a vérben, mint a gyors energia. Továbbá, az inzulin segít az energia tárolására, hogy tudjuk használni később. Ha cukorbetegsége van (cukorbetegség), a szervezet nem tud elég inzulint, vagy nem használ inzulint. Tehát, akkor meg kell tennie a további inzulin szabályozza a vércukorszintet, és tartsa a szervezet egészséges. Ez nagyon fontos, mert a túl sok cukor a vérben káros lehet az egészségre.

A detemir inzulin hosszú hatástartamú inzulin működik lassan, 24 óra alatt. Lehet, hogy az inzulint detemir kombinálva más típusú inzulin vagy orális cukorbetegség gyógyszert tartani a vércukorszintet ellenőrzés alatt.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megoldás

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát detemir inzulin kezelésére 1-es típusú diabétesz a gyermekek 2 éves és idősebb. Azonban biztonságosságát és hatásosságát detemir inzulin nem igazolták, hogy az 1. típusú diabétesz kezelésére alatti gyermekek 2 éves vagy kezelésére a 2. típusú diabétesz a gyermekek.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát detemir inzulin az idősek.

Pediatric

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

geriátriai

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Adagoló

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adhat ezt a gyógyszert. Ön is kell tanítani, hogyan kell adni a gyógyszert otthon. Ez a gyógyszer egy lövés a bőre alatt.

Minden csomag detemir inzulin tartalmaz egy betegtájékoztató lapot. Olvassa el ezt a lapot figyelmesen a kezelés megkezdése előtt, és minden alkalommal, amikor újratölteni minden új információt, és győződjön meg

Ez a gyógyszer adható egy vagy két alkalommal egy nap. Meg lehet venni az esti étkezés vagy lefekvés előtt egyszeri nap adagolás, vagy 12 órával reggeli adag bevételét követően kétszeri napi adagolást.

Ez a legjobb, hogy egy másik helyen a test minden egyes injekció (pl has vagy a gyomor, a comb, a felkar). Ha kérdése van, keresse tagja az egészségügyi csapat.

Kövesse gondosan külön utasítás orvosához kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Az inzulin oldatnak kell nézni tiszta és színtelen. Ne használja ezt a gyógyszert, ha az zavaros vagy megvastagodott.

Ne hígítsa vagy keverje inzulin detemir semmilyen más inzulinnal vagy megoldásokat. Ez okozhatja a gyógyszer nem működik megfelelően.

kihagyott adag

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Tárolás

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

A fel nem használt injekciós üveg vagy toll a hűtőben. Nem fagyasztható. A lejárati dátum az inzulin csomag megmondja, hogy mennyi ideig tudja tartani a gyógyszerrel a hűtőszekrénybe. Dobd el a gyógyszert el a lejárati idő után elmúlt.

Ön is tárolja az injekciós üveg vagy toll (nyitott vagy bontatlan) szobahőmérsékleten legfeljebb 42 napig. Ezeket meg kell tartani, hűvös legyen, és közvetlen hőtől és fénytől védve.

Soha ne ossza inzulin toll vagy patron másokkal semmilyen körülmények között. Ez nem biztonságos egy tollat ​​kell használni több mint egy személy. Közös tű vagy toll vezethet továbbítására hepatitis vírusok, HIV, vagy egyéb vér útján terjedő betegségek.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hétben szedhető. A vérvizsgálatok lesz szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nagyon fontos, hogy kövesse gondosan minden utasítást az egészségügyi csapatot

Vészhelyzet esetén, Lehet, amikor meg kell sürgős segítséget a problémát okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia, amely életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja fel orvosát azonnal, ha van egy kiütés, viszketés, légszomj, az arc duzzanata, a nyelv és a torok, légzési nehézség vagy mellkasi fájdalom, miután megkapta a gyógyszert.

Előfordulhat, hogy bőrpír, kiütés, viszketés vagy duzzanat az injekció helyén. Ha ez az irritáció súlyos, vagy nem megy el, forduljon orvoshoz. Ne adjon be inzulint detemir egy bőrfelületet, ami piros, duzzadt, vagy viszket.

A gyógyszer használata együtt más diabétesz gyógyszert (pl, pioglitazon, roziglitazon, Actos®, Actoplus MET®, Avandia®) okozhat súlyos szív problémája vagy ödéma (folyadék visszatartás). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha gyorsan gyarapodik, amelynek légszomj, mellkasi fájdalom vagy diszkomfort érzés, nagyfokú fáradtság vagy gyengeség, légzési nehézség, szabálytalan szívverés, vagy túlzott duzzanat a kéz, csukló, boka, vagy a lábak.

Túl sok inzulin detemir okozhat hipoglikémia (alacsony vércukorszint). Alacsony vércukorszint is fordul elő, ha az inzulin detemir másik antidiabetikum, késés vagy kihagy egy étkezést vagy uzsonna, a szokásosnál több testmozgást, vagy alkoholt fogyasztani. Tünetek Az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek úgy érzik, a különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek az alacsony vércukorszint akkor általában úgy, hogy tudja kezelni gyorsan.

Tünetek Az alacsony vércukorszint a következők: a szorongás, a viselkedés megváltoztatásához hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, gondolkodási nehézségeket, szédülés vagy szédülés, álmosság, rendkívül erős éhség, szapora szívverés, fejfájás, ingerlékenység vagy abnormális viselkedés, idegesség, rémálmok , nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, és bizsergés a kéz, a láb, az ajkak, a nyelv.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nem diétás üdítők, vagy cukros vízben feloldjuk, a tünetek enyhítésére. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. Kap egy orvos vagy kórház rögtön, ha a tünetek nem javulnak. Valaki hívja a mentőket azonnal, ha súlyos tünetek, például görcsök (rohamok), vagy eszméletvesztés következik be. Van egy glukagon készlet áll rendelkezésre, valamint egy fecskendővel és tűvel, és tudja, hogyan kell használni. Meg családtagjait is tudja, hogyan kell használni.

Szédülést, vagy gondot okoz az odafigyelés, ha az alacsony vércukorszintet. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a antidiabetikum, sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével, érzelmi stressz vagy fertőzés, vagy nem élnek, mint máskor.

Tünetei magas vércukorszint tartalmazza: homályos látás, álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szájszag, fokozott vizeletürítés, ketonok a vizeletben, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzés ( gyors és mély), eszméletvesztés, és szokatlan szomjúság.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.