csecsemő sárgaság

Csecsemő sárgaság sárga elszíneződés egy újszülött bőre és szeme. Csecsemő sárgaság lép fel, mert a baba vérében tartalmaz felesleges bilirubin (bil-ih-SZMSZ-bin), sárga színű pigment vörösvérsejtek.

Csecsemő sárgaság gyakori állapot, különösen a csecsemőknél előtt 38 hetes terhesség (koraszülött), és néhány szoptatott csecsemőknek. Csecsemő sárgaság általában akkor fordul elő, mert a baba mája nem elég érett, hogy megszabaduljon a bilirubin a vérben. Egyes esetekben, a mögöttes betegség okozhat sárgaság.

Kezelése csecsemő sárgaság gyakran nem szükséges, és a legtöbb esetben, hogy kezelésre van szüksége jól reagálnak a nem invazív terápia. Bár a komplikációk ritkák, a magas bilirubin szint összefüggésbe hozható súlyos csecsemő sárgaság vagy nem megfelelően kezelt sárgaság okozhat agykárosodást.

Sárgás bőr és a szemfehérje annak a jele, csecsemő sárgaság, amely általában a második és a negyedik napon a születés után.

Annak ellenőrzésére, csecsemő sárgaság, nyomja meg finoman a baba homlokára vagy az orr. Ha a bőr úgy néz ki, sárga, ahol megnyomta, akkor valószínű, hogy a baba enyhe sárgaság. Ha a baba nem sárgaság, a bőr színe egyszerűen kell keresni valamivel világosabb, mint a normál szín egy pillanatra.

Mikor kell orvoshoz

Vizsgáljuk a baba jó fényviszonyok között, lehetőleg természetes napfény.

egyéb okok

A legtöbb kórház a politika vizsgálata babák sárgaság kibocsátás előtt. Az American Academy of Pediatrics azt javasolja, hogy az újszülöttek kell vizsgálni sárgaság rutin orvosi ellenőrzés és legalább nyolc és 12 óra között, míg a kórházban.

A baba meg kell vizsgálni, sárgaság a harmadik és a hetedik napon a szülés után, amikor a bilirubin szint általában csúcs. Ha a baba lemerült legkorábban 72 órával a szülés, hogy egy nyomon követési kinevezés keresni sárgaság két napon belül kisülés.

A következő jelek vagy tünetek jelezhetik a súlyos sárgaság vagy szövődmények felesleges bilirubin. Hívja fel orvosát, ha

A felesleges bilirubin (hiperbilirubinémia) a fő oka a sárgaság. Bilirubin, amely felelős a sárga szín a sárgaság, a normális része a pigment megjelent a lebontása “használt” vörös vérsejtek.

Akut bilirubin encephalopathia

Normális esetben, a máj szűri bilirubin a véráramba, és felszabadítja azt a bélrendszerben. Az újszülöttek éretlen máj gyakran nem tudja eltávolítani bilirubin elég gyorsan, így felesleges bilirubin. A sárgaság miatt, hogy ezek normális újszülött feltételek nevezzük fiziológiás sárgaság, és ez jellemzően megjelenik a második vagy harmadik napon az élet.

Egy mögöttes betegség okozhat sárgaságot. Ezekben az esetekben a sárgaság gyakran jelenik meg jóval korábban, vagy jóval később, mint fiziológiás sárgaság. Betegségek vagy állapotok okozhatnak sárgaságot közé

Fő kockázati tényezői sárgaság, különösen a súlyos sárgaság, hogy komplikációkat okozhat, többek között

Magas bilirubin hogy súlyos sárgaság is súlyos szövődmények, ha nem kezelik.

Bilirubin sejtekre toxikus az agy. Ha a baba súlyos sárgaság, fennáll a veszély, a bilirubin halad az agyba, a nevezett állapot akut bilirubin encephalopathia. Azonnali kezelés megakadályozhatja tartós és jelentős károkat.

Kernicterus

Az alábbi jelezheti akut bilirubin encephalopathia baba sárgasággal

Kernicterus a szindróma akkor jelentkezik, ha az akut bilirubin encephalopathia okoz maradandó károsodást az agyban. Kernicterus vezethet

Bilirubinszint a vérben érik el a maximumot, ha a baba háromtól hét napos. Ezért fontos, hogy orvosa megvizsgálja a baba sárgaság ez idő alatt.

Amikor a baba a kórházat, az orvos vagy a nővér fogja keresni sárgaság. Ha a baba besárgul, orvosa ellenőrizni fogja a valószínűsége, hogy a sárgaság, hogy súlyos alapján számos tényező

Mindezek alapján, az orvos ajánlhat egy korábbi vizit.

Amikor megérkezik a nyomon követési kinevezés, készek válaszolni a következő kérdésekre.

A nyomon követés látogatás

Ön is készíteni a kérdéseket kérdezze meg orvosát, a nyomon követés kinevezés, beleértve

Ne habozzon, kérje más kérdés.

Orvosa valószínűleg diagnosztizálja csecsemő sárgaság alapján a baba után. Az orvosa azonban meg kell mérni a bilirubin szint a baba vérében. A bilirubin szint (súlyossága sárgaság) fogja meghatározni a kezelés során.

Vizsgálatok annak meghatározására, sárgaság tartalmazzák

Orvosa esetleg kiegészítő vérvizsgálatokat vagy vizeletvizsgálat, ha van bizonyíték arra, hogy a baba sárgaság okozta egy mögöttes rendellenesség.

Enyhe csecsemő sárgaság gyakran eltűnik a saját belül két vagy három hétig. Közepes vagy súlyos sárgaság, a baba lehet, hogy tovább maradnak az újszülött óvoda vagy visszafogadja a kórházba.

Kezelések, hogy csökkentse a bilirubin szint a baba vérében lehetnek

Fényterápia (fototerápia). A baba lehet alá helyezett világító amely fényt bocsát ki a kék-zöld spektrumban. A fény megváltoztatja az alakját és szerkezetét bilirubin molekulák oly módon, hogy azok a vizelettel ürül, és a széklet. A fény nem egy ultraibolya fényt, és egy védő műanyag pajzs kiszűri az ultraibolya fény bocsát ki.

A kezelés során a baba fogja viselni csak egy pelenka és védő szem foltok. A fényterápia lehet egészíteni a használata egy fénykibocsátó pad vagy matrac.

Amikor csecsemő sárgaság nem súlyos, az orvos ajánlhat változásokat táplálkozási szokásait, hogy csökkentheti bilirubin. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése vagy problémája van arról, hogy mennyit, vagy milyen gyakran a baba etetés, vagy ha gondjai vannak a szoptatást. A következő lépések csökkenti a sárgaság

A legjobb megelőzés csecsemő sárgaság megfelelő táplálás. A szoptatással táplált csecsemők nyolc 12 etetésére egy nap az első néhány nap az élet. Tápszerrel táplált csecsemők általában kell 1-2 uncia (kb 30-60 ml) képletű minden 2-3 óra az első héten.

keresse fel orvosát