bal kamrai hipertrófia

A bal kamra hypertrophia bővítés és megvastagodása (hipertrófia) a falak a szív pumpáló fő kamra (bal kamra).

A bal kamra hypertrophia alakulhat válasz, hogy néhány tényező – mint például a magas vérnyomás vagy a szív állapotát -, ami miatt a bal kamrát és keményebben dolgozik. Amint a terhelés növekszik, a izomszövet a kamra fala megvastagszik, és néha a méret a kamra önmagában is növeli. A megnagyobbodott szívizom elveszti rugalmasságát, és végül esetleg nem pumpálni annyi erő, ha szükséges.

Bal kamra hypertrophia gyakrabban fordul elő, akik kezeletlen magas vérnyomás. De nem számít, milyen a vérnyomás, a fejlődő balkamra hypertrophia hozza meg nagyobb a kockázata a szívroham és a stroke.

A magas vérnyomás kezelésére segíthet enyhíteni a tüneteket, és visszafordíthatja a balkamra hypertrophia.

A bal kamrai hipertrófia általában fokozatosan alakul ki. Azt tapasztalhatja nem jelek vagy tünetek, különösen a korai szakaszában az állapot.

Mikor kell orvoshoz

A bal kamrai hipertrófia előrehaladtával előfordulhat

Amit megtehetsz

Sürgősen kérjen, ha

Ha azt tapasztalja, enyhe nehézlégzés vagy egyéb tünetek, mint például a szívdobogás, keresse fel orvosát.

Ha magas a vérnyomása vagy másik feltétele, hogy növeli a kockázatát a bal kamrai hipertrófia, orvosa valószínűleg ajánlani a rendszeres találkozókat, hogy figyelemmel kíséri a szív. Még ha jól érzi magát, meg kell, hogy a vérnyomását évente ellenőrzik, vagy gyakrabban, ha

A bal kamra hypertrophia is előfordulhat, amikor néhány tényező teszi a szív munkáját nehezebb, mint a normál pumpálni a vért a szervezetben.

Kérdések kérdezze meg orvosát

Tényezők, amelyek hatására a szív keményebben dolgozik tartalmazzák

Amellett, hogy a magas vérnyomás és az aorta billentyű szűkület, tényezők, amelyek növelik a kockázatot a bal kamrai hipertrófia közé

A bal kamra hypertrophia megváltoztatja a szerkezetét és működését a szív. A kibővített bal kamra

Ennek eredményeként ezek a változások, komplikációk bal kamrai hipertrófia közé

Lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott zavarok a szívben (kardiológus).

Mit várnak el az orvos

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk hagyott időt, hogy menjen át pontot szeretne több időt tölteni a. Lehet kérni,

Orvosa fogja kezdeni a kórtörténetét, a családi és alapos fizikális vizsgálatot beleértve az ellenőrzést a vérnyomást és a szívműködést.

Az orvos akkor ajánlom szűrővizsgálat

A kezelés a bal kamrai hipertrófia függ a kiváltó ok, és lehet, hogy gyógyszeres vagy műtéti.

Orvosa valószínűleg ajánlani életmódbeli változások, beleértve a

Magas vérnyomás kezelésére

Vérnyomás gyógyszeres kezelés is segíthet megakadályozni a további bővítése a bal kamra és még zsugorodik a hipertrófiás izmokat. Orvosa ajánlani

Ha már diagnosztizálták az alvási apnoe kezelésére ez alvászavar is csökkentheti a vérnyomást, és segít visszafordítani a balkamra hypertrophia.

Alvási apnoe

Ha még nem diagnosztizáltak alvási apnoe, de a partner azt mondja, hogy horkol, vagy abbahagyja a légzés rövid időre, amíg te alszol, beszéljen orvosával arról, hogyan lehet tesztelni alvási apnoe.

Az alvási apnoe kezelésére jár egy gépet, amely biztosítja a folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP) alvás közben. CPAP tartja a légutakat tágító, amely lehetővé teszi, hogy az oxigén meg kell tartani a vérnyomást a normális szintre.

A bal kamrai hipertrófia által okozott aortabillentyű szűkülete szükség lehet a műtét, hogy helyrehozza a szűk szelep, vagy helyette egy mesterséges vagy szövet szelepet.

Életmódbeli változások segítségével csökkentheti a vérnyomást és javítja a balkamra hypertrophia jeleit. Figyelembe venni

A legjobb módja, hogy megakadályozzák a balkamra hypertrophia, hogy fenntartsák az egészséges vérnyomás. Ahhoz, hogy jobban kezeli a vérnyomást

Aortabillentyű javítás vagy csere

keresse fel orvosát