az egészségügyi ellátással összefüggő tüdőgyulladás (pneumonia nozokomiális) – téma áttekintése

Healthcare -asszociált tüdőgyulladás (pneumonia nozokomiális) a tüdőgyulladás, amit kap, ha a kórházban vagy idősek otthonában. A szakértők általában úgy vélik, hogy egy súlyos betegség, mint a tüdőgyulladás, hogy az emberek a mindennapi életben (közösség társult tüdőgyulladás). Ez azért van, mert az a személy, az egészségügyi -asszociált tüdőgyulladás már van egy súlyos betegség. Healthcare -asszociált tüdőgyulladás is gyakran baktériumok által okozott eltérő Streptococcus pneumoniae, ami a legtöbb esetben a tüdőgyulladás. Ezek a más baktériumok lehetnek erősebbek és ellenállóbbak az antibiotikumokkal, mint az S. pneumoniae. Tehát az egészségügyi ellátással összefüggő tüdőgyulladás lehet nehezebb kezelni.

Mesothelioma rák a mesothelium, védő hártya sok a belső szervek működését. Leggyakrabban, mesothelioma fordul elő a bélés a tüdő, az úgynevezett mellhártya; Mesothelioma leggyakrabban diagnosztizált után a beteg lát egy orvos, mert a tünetek, például fájdalom a hát alsó részén, légszomj, fáradtság, fogyás, hasi fájdalom és / vagy duzzanat. De a tünetek önmagukban nem mondja el orvosának, ha mesothelioma. A kórtörténet, fizikális vizsgálat, és diagnosztikai …

Tünetei az egészségügyi ellátással összefüggő pneumónia közé

Fontos, hogy az állapot diagnosztizálását gyorsan. Ha orvosa úgy gondolja, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő tüdőgyulladás, akkor egy mellkas röntgen. És orvosa meg fogja vizsgálni a mintát a nyálka és a vér.

Az orvosok antibiotikumot kezelésére az egészségügyi ellátással összefüggő tüdőgyulladás. Orvosa valószínűleg kapsz egy antibiotikum, amely elpusztítja a sok különböző baktérium (széles spektrumú) azonnal, mielőtt ő is, milyen típusú a baktérium okozza a fertőzést. Miután orvosa tud az adott típusú baktériumok, ő is változik az antibiotikumot megcélozhassák.

Van egy másik súlyos állapot, különösen egy másik tüdőbetegség, mint a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD); Nem eszik eleget az egészséges élelmiszerek és alultáplált; Van egy gyenge immunrendszer; Már a kórházban sokáig; Szed sok antibiotikum.

Láz; Köhögés nyálka; Változások a tüdő vizsga vagy laboratóriumi teszt.