A lispro inzulin (intravénás, subcutan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember adhat ezt a gyógyszert. Ön is kell tanítani, hogyan kell adni a gyógyszert otthon. Ez a gyógyszer egy lövés a bőr alá vagy vénába.

Minden csomag inzulin lispro tartalmaz betegtájékoztatót. Olvasd el ezt a betegtájékoztatót és győződjön meg

Ez a legjobb, hogy egy másik helyen a test minden egyes injekció (pl a bőr alatt a has és a gyomor, a comb, fenék, vagy felkar). Ha kérdése van, keresse tagja az egészségügyi csapat.

Amikor egy étkezések inzulin, meg kell venni 15 perccel az étkezés előtt vagy közvetlenül étkezés után.

Az inzulin oldatnak kell nézni tiszta és színtelen. Ne használja a lispro inzulin, ha az zavaros vagy megvastagodott.

Tárolás

Ha a használt inzulinpumpa: Figyelmesen olvassa el és kövesse a külső inzulinpumpa utasításokat. Ez az inzulin nem keverhető semmilyen más inzulinnal vagy hígított használva inzulinpumpa. A lispro inzulint a szivattyút ki kell cserélni legalább 7 naponként és az infúziós szereléket és bevezetési hely megváltozott, legalább 3 naponta. Ha nem érti, hogyan kell használni a inzulinpumpa vagy aggályai, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Kövesse gondosan különleges étkezési terv orvosához kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Ne változtassa meg a márka, típus, vagy az adag inzulin, hacsak orvosa nem tanácsolja. Amikor megkapja az új ellátási inzulin, ellenőrizze a címkét, hogy ha ez a megfelelő típusú inzulint.

Ne helyezze át Humalog® U-200 a Humalog® KwikPen egy fecskendő használatra.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Azonnal hívja orvosát vagy gyógyszerészét utasításokat.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

A fel nem használt injekciós üvegeket, toll vagy patron hűtőszekrényben. Nem fagyasztható. Ez a gyógyszer lehet hűteni csak 28 napig. Dobd el a gyógyszert el a lejárati idő után elmúlt.

Az injekciós üveget, hogy a jelenleg használt lehet tartani a hűtőben vagy szobahőmérsékleten, hűvös helyen, közvetlen hőtől és könnyű, legfeljebb 28 napig.

A patron vagy toll, hogy a jelenleg használt nem kell hűteni. Meg kell tárolni a patron vagy tollat ​​szobahőmérsékleten, hűvös helyen, közvetlen hőtől és könnyű, legfeljebb 28 napig.